Rekabet Kurumu Google için rekor ceza kesti

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 9:29 am - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 9:29 am

Google için rekor bir ceza geldi Üstelik bu cezayı veren ülke ise Türkiye oldu. Rekabet Kurumu tarafından uzun bir süredir devam ettirilen görüşmeler sonuçlandı.

Ceza kesilen Google ile ilgili şikayet ise pazarı bozmakla ilgiliydi. Rekabet Kurumu , online yapılacak alışverişlerde piyasadaki hâkimiyetini kullanarak diğer firmaların ‘faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazardaki rekabeti bozmak’ ile suçlanan arama devine çok ciddi bir ceza verdi. Türkiye tarafından bugüne kadar verilmiş rekor bir para cezası da diyebiliriz.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğe (Google) 98 milyon 354 bin lira para cezası verildi. Bu cezanın miktarı tartışma konusu oldu.

Teknoloji devinin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığına kanaat getirildi. Ayrıca Google ile ilgili izlemesi gereken bir yol haritası daha sonra oldu. Yetkililere göre Google’ın arama sonuçlarını pazarda dengeyi sağlayacak şekilde yeniden dizayn etmesi gerekiyor.

Şirketin 60 gün boyunca verilen kararı temyize götürme hakkı var. Her ne kadar Google konuyla ilgili net bir açıklama yapmasa bile karara itiraz edeceği kesin diyebiliriz. Sizce Google’a verilen bu para cezası gerçekten de haklı mı?

Samsung Galaxy Z Flip! Katlanabilir ekranlı bu telefona ihtiyaç var mı?