Reina Katliamı davası Çağlayan Adliyesine alındı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2019 Perşembe 12:52 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe 12:52 pm

Ortaköy’de 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina katliamı davasında mütalaa açıklanmazken, davanın Çağlayan Adliyesinde görülmesine karar verildi. Dava 27 Ocak’a ertelendi

Ortaköy’de  2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını saldırıda Abdülkadir Masharipov’un bir numaralı sanık olduğu davada esas hakkında mütalaa açıklanmadı. 27 Ocak’a ertelenen davanın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında görülmesine karar verildi.

Abdülkadir Masharipov’un bir numaralı sanık olarak  İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı Reina katliamı davasında duruşma savcısı değiştiği için esas hakkında mütalaa açıklanmadı. Duruşma Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülmek üzere 27 Ocak’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Ortaköy’de yılbaşı gecesi eğlence merkezi Reina’da gerçekleştirilen saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş, 79 kişi ise yaralanmıştı. Hazırlanan iddianamede saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Abdulkadir Masharipov hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurulma” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın da arasında bulunduğu 4 sanık hakkında da aynı cezalar istenirken, diğer 52 sanık hakkında da, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Öte yandan sanık Seyiti Kaiseerjiang hakkında “Terör örgütü üyeliği”, “Anayasayı ihlal”, “İnsan öldürme”, “İnsan öldürmeye teşebbüs” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından iddianame düzenlenmiş, davada sanık sayısı 58’e yükselmişti.