Referandumda ‘Evet’ diyenleri bedava taşımıştı! Karantinadan çıkanlara fahiş fiyat

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 12:39 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 12:39 pm

Yurt dışından gelen ve 14 günlük karantina süresini tamamlayan yurttaşlar yurtlardan tahliye edildi. Kalabalık servislerle Metro Turizm’in Samandıra’daki tesisine götürülen yurttaşlardan normalin iki katı bilet ücreti alındığı ortaya çıktı.

Tahliye sırasında servislerle Metro Turizm’in Samandıra’daki tesisine götürülen yurttaşlardan normalin iki katı bilet ücreti alındı.

Tahliye edilenler kesinlikle bir planlama olmadığını kalabalık servislerle seyahat ettiklerini ve Metro Turizm’e mecbur bırakıldıklarını söyledi. Ayrıca yolcuların çoğunda herhangi bir koruma olmaması dikkat çekti.

‘100 TL’LİK BİLET 360 TL’

14 gündür İstanbul Florya Kız Yurdun’da karantina altına alınan yurttaşlar daha önce de buna benzer uygulamayı konsolosluklarda yaşadıklarını o zaman da pahalı uçak biletlerine mecbur bırakıldıklarını söylediler.

İstanbul’dan Ankara’ya gidiş için 175 TL, İzmir için 250 TL’ye bilet satan Metro Turizm’de yolculara 360 TL’yi bulan biletler kesilmiş.

Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk Twitter’dan yaptığı açıklamada, referandumda ‘Evet’ diyenlerin ücret alınmadan taşınacağını duyurmuştu.