Refah Sınır Kapısı ağır yaralılar için açıldı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 11:28 am - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:04 pm

İsrail‘in saldırılarının ardından Gazze‘den yaralıların ve yabancıların tahliyesi için Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı yeniden açıldı.

Gazze’de İsrail kontrolünde olmayan tek çıkış noktası olan Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı bugün yeniden açıldı. Son olarak İsrail Cebaliye Kampı’na düzenlediği saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybetti. Ağır yaralı Filistinliler tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledilecek. Ambulanslar Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır’dan Gazze’ye giriş yaptı.

Sınırın, Katar’ın arabuluculuğunda İsrail, Hamas ve Mısır arasında yapılan anlaşmayla sınırlı olarak açıldığı belirtildi. Kaynaklar, ABD’nin de koordinasyonunu üstleneceği süreçte Gazze’deki ağır yaralıların ve yabancıların tahliye edileceğini bildirdi. Sınırın ne süreyle açık kalacağı konusunda bilgi verilmedi.

İsrail Gazze’de mülteci kampını vurdu! Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 100’ü aşkın ölü

YAKIT GİREMİYOR

Öte yandan Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’ne giriş yapan insani yardım malzemeleri yüklü 59 kamyonun teslim alındığını duyurdu.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Kızılay ekipleri bugün Refah Sınır Kapısı’ndan insani yardım yüklü 59 kamyonu teslim aldı. Bu kamyonlardan 4’ü Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne, 55’i ise Mısır Kızılayı’ndan Filistin Kızılayı’na teslim edildi. Kamyonlarda gıda, ilaç, yardım malzemesi ve tıbbi malzeme bulunmaktadır. Şu ana kadar teslim alınan kamyonların toplam sayısı 217’ye ulaşırken, şu ana kadar yakıt girişine izin verilmedi” denildi.

Msır’ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı da Mısır’dan yaklaşık 40 ambulansın, Gazze’deki ağır yaralı 80 kişinin, Mısır’da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptığını duyurdu.

Gazze’de iletişim ve internet yeniden tamamen kesildi!