Refah’taki katliamın ardından Mısır ile İsrail askerleri arasında Refah Sınır Kapısı bölgesinde çatışma çıktı. Mısır bir güvenlik personelinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail merkezli Channel 13’ün haberine göre, Refah Sınır Kapısı’nda Mısır ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Haberde, İsrail askerlerinin uyarı ateşi açarak, Mısır askerlerine karşılık verdiği belirtildi.

Refah saldırısındaki vahşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

İsrail medyalarından Channel 14 ise “İsrail ordusunun, Mısır birliklerinin ateşi sonucunda karşı uyarı ateşi açtığını” belirtti. Channel 14, “Askeri sansür gereğince Refah’ta İsrail ile Mısır askerleri arasında yaşanan olayla ilgili bilgilerin silindiğini” yazdı.

İsrail medyası, Tel Aviv ile Kahire arasındaki mevcut gerilimi artırabilecek bu olağandışı olayın, dün gece İsrail’in Refah’ın kuzeybatısındaki Filistinlileri bombalamasının ardından gerçekleştiğini yazdı.

MISIR: BİR PERSONELİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Mısır Askeri Sözcüsü Garib Abdulhafız, X resmi hesabından Refah Sınır Kapısı yakınlarında sabah çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Abdulhafız, Refah sınır hattında bölgenin güvenliğinden sorumlu bir güvenlik personelinin açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. Olaya ilişkin açıklamada Abdulhafız, Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin yetkili makamlar üzerinden soruşturmayı yürüttüğünü vurguladı.

İsrail ordusundan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı’nda Mısır askerleri ile İsrail askerleri arasında çatışma yaşandığı bildirilmişti.

İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması uyarısında bulunmuştu.

Bunun ardından 7 Mayıs’ta İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.