Reels videoları için yeni karar alındı

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 14 Mart 2021 Pazar 12:00 pm

Gelen son detaylara göre Reels videoları WhatsApp ile tam bir uyum sağlayabilecek. Facebook bu sefer Instagram ve WhatsApp platformlarını yakınlaştırmaya çalışıyor. İşte merak edilen detaylar.

Reels videoları WhatsApp üzerinden normal şartlarda oynatılamıyor. Bunu yapabilmek için Instagram platformuna gidip oradan videoyu açmanız gerekiyor. Fakat Facebook yeni bir sistem geliştirdi. Bu sistem ile birlikte WhatsApp kullanıcıları sadece videoları açmak için Instagram platformuna gitmek zorunda kalmayacak.

Bu yeni sistem sayesinde WhatsApp uygulamasının çok daha efektif bir kullanım sunması bekleniyor. Ayrıca Instagram eskisine oranla daha güçlü bir bağlantı imkanı sunacak. Birçok kullanıcı kendilerine gönderilen bu tür videolar için Instagram uygulamasına gitmekten pek hoşlanmıyordu.

Facebook şirketi bildiğiniz üzere Instagram platformuna adeta gözü gibi bakıyor. Gelirlerinin çok büyük bir bölümü buradan elde ediliyor diyebiliriz. WhatsApp geliştiricileri ise şirketin bu göz bebeği olan uygulamasına daha hızlı bağlantı sunmak istiyor.

Gelen son detaylara göre önümüzdeki günlerde yapılacak bir güncelleme ile birlikte yeni sistem kullanılabilir hale gelecek. Hizmet entegrasyonunun bu noktada devreye girmesi bekleniyor. Facebook uzun bir süreden beri bu ve buna benzer projelere sahipti. Şimdi ise yavaş yavaş tüm planlarını devreye sokmaya başlıyor.

WhatsApp masaüstü uygulamasına sesli ve görüntülü arama ekliyor

WhatsApp, Instagram ve Facebook platformlarının daha fazla birlik içinde hareket edeceklerini söyleyebiliriz. Fakat bu durum aynı zamanda veri ihlallerine neden olabilir. WhatsApp kullanıcıları daha önce veri ihlali nedeniyle uygulamayı silmişti.