Reels Tiktok videolarını tanıtmayı bırakacak

Yayın tarihi: 12 Şubat 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 11 Şubat 2021 Perşembe 2:14 pm

Bugünden itibaren Instagram, influencerların ve içerik oluşturucuların hoşuna gitmeyecek bir karar verdi. Reels üzerinden Tiktok videolarını tanıtmayı bırakacağını duyurdu. 

Instagram, kendi hesabı aracılığıyla bir gönderide, Kasım ayında tanıtılan bir bölüm olan Reels sekmesi üzerinden keşfedilmenin yeni yollarını paylaştı. Buna göre videolar Tiktok üzerinden değil, direkt Reels için planlanmış olarak çekilecek. Platform videoların “eğlenceli” ve “ilham verici” olması gerektiğini hatırlattı. Videoların ayrıca açıkça dikey olarak çekilmeleri gerekiyor.

Reels

Instagram’ın istemediği şey ise kullanıcıların düşük çözünürlüklü, diğer platformlardan geri dönüştürülmüş kısa klipleri alarak Reels üzerinde yayınlamaları.Bu Reels uygulamasını özel bir uygulama olmaktan çıkartıyor. Bu tarz dönüştürülmüş videolar Reels özelliği aracılığıyla tanıtılmayacak. Ancak Profil sekmesinde bulunmaya devam edecekler. Ayrıca takipçilerin Feed’inde de görünecekler. Buna ek olarak sosyal medya içerik üreticileri Instagram müzik kitaplığından veya Reels’da bulunan orijinal seslere bağlı kalmak zorunda.

Platform Reels’ı tek başına popüler ve gelişmiş hale getirmeyi hedefliyor. Bir Instagram sözcüsü Narasimhan The Verge’e gönderdiği bir e-postada, “Reels sekmesi gibi yerlerde eğlenceli ve eğlenceli videolar önermek ve deneyimi kişiselleştirmek için Keşfet’ten öğrendiklerimizi geliştiriyoruz” dedi. “İnsanların bir videoyu eğlenceli bulup bulmayacağını ve bunu tavsiye edip etmememiz gerektiğini tahmin etmemize yardımcı olan sıralama sinyallerini kullanma konusunda daha iyi hale geliyoruz.”

Türkiye Uzay Ajansı 5 milyon dolarla uzaya çıkmak istiyor! Peki bu mümkün mü?