Redmond derbiyi 10 kişi kalan Beşiktaş’a getirdi

Yayın tarihi: 2 Nisan 2023 Pazar 10:37 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2023 Pazar 10:37 pm

Redmond’un üç asist yapıp bir de gol attığı derbi maçta Beşiktaş 10 kişi kalmasına rağmen deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti.

Süper Lig’in 27’nci haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk etti.

Lider Galatasaray’ın Adana Demirspor’u mağlup etmesiyle iki maç fazlasıyla puan farkını dokuza çıkarmasının ardından Fenerbahçe’nin liderlik yarışı için daha da önem kazanan karşılaşmayı ikincilik iddiası bulunan Beşiktaş 4-1 galip bitirdi.

Beşiktaş’ta Redmond, Cenk Tosun’a iki asist, Vincent Aboubakar’a da bir asist yaparken bir golü de kendisi kaydetti. Siyah Beyazlılarda ayrıca Velinton 50’nci dakikada ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe’de Enner Valencia ise bir penaltı atışından yararlanamadı.

ARDA GÜLER’İN İLK DERBİSİ

Cezalı Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un Yardımcısı Deus’un kulübede olduğu maçta az oynatıldığı eleştirileri yapılan Arda Güler ilk kez bir derbide ilk 11’de yer aldı.

Dokuzuncu dakikada Pedro ile top kapma mücadelesi veren Tayyip Talha sakatlanarak yerini Velinton’a bıraktı.

27’nci dakikada Arda Güler’in Beşiktaş savunmasının arkasına attığı kontra topla buluşan Enner Valencia, karşı karşıya pozisyonda Beşiktaş Kaleci Mert Günok’u geçemedi.

29’uncu dakikada Gedson Fernandez’in uzun topu sonucu Fenerbahçeli savunma oyuncusu Samet Akaydın’ı geçemeyen Vincent Aboubakar top kornere gittikten sonra tribünlere yönelik el hareketinin ardından kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Samet Akaydın ve Vincent Aboubakar sarı kart gördü.

39’uncu dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Beşiktaş savunması karşıladı. Seken topu alan Arda Güler ceza sahasında üç Beşiktaşlıyı geride bıraktıktan sonra Onur Bulut’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

VAR’dan yapılan incelemenin ardından penaltıyı kullanan Enner Valencia ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

45’inci dakikada uzun topun ardından topla buluşan Vincent Aboubakar, Samet Akaydın’ı geçtikten sonra karşı karşıya kaldığı Altay Bayındır’ı da çalımlamaya çalışınca Milli Kaleci topu uzaklaştırdı.

Omar Colley, Enner Valencia ile mücadelesinde yüzüne yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

İlk yarıda uzatmaların son dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Osayi Samuel, Masuaku ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler ise Samuel’e kendisini aldatmaya yönelik hareket kararıyla sarı kart gösterdi.

İlk yarıda üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, skor olarak da ilk yarıyı önde kapattı.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIDA AÇIKLARDAN FAYDALANDI

50’nci dakikada, 27’nci dakikadaki pozisyonun adeta kopyası yaşandı. Gedson Fernandez’den topu kapan Arda Güler, Enner Valencia’yı Beşiktaş savunmasının arkasına kaçırdı. Karşı karşıya pozisyonda Enner Valencia’ya arkadan müdahale eden Velinton ikinci sarı kartı gördükten sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Topun başına gelen Valencia 53’üncü dakikada bu sefer topu ağlara gönderemedi.

55’inci dakikada Gedson Fernandes’in yerine Necip Uysal oyuna girdi.

58’inci dakikada sağ kanattan Redmond’ın ortaladığı topu kafayla ağlara gönderen Cenk Tosun maça 1-1 eşitliği getirdi.

62’nci dakikada orta yuvarlağın kendi yarı sahasında kalan bölümünden Redmond yine Cenk Tosun’u Fenerbahçe savunmasının arkasına kaçırdı. Cenk Tosun bu pozisyonda Beşiktaş’ı 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Bu pozisyonun hemen ardından Fenerbahçe’de Osayi Samuel, yerine Zajc’a bıraktı.

68’inci Serdar Aziz’in yerine oyuna Emre Mor girdi.

75’inci dakikada kontra atakta orta yuvarlakta topu alan Redmond ceza sahasının dışından attığı şutla skoru 3-1’e getirdi.

Golün ardından Fenerbahçe tribünlerinden “Yönetim istifa” sloganları yükselirken İrfan Can ve Serdar Dursun oyuna girerken Arda Güler ve Pedro oyundan çıktı.

90’ıncı dakikada Enner Valencia’nın sağ kanattan yaptığı ortada kale sahasında topa dokunan Serdar Dursun topu ağlara gönderemedi.

Dönen pozisyonda Redmond üçüncü asistini Vincent Aboubakar’a yaptı ve skor 4-1 oldu.

90+4’üncü dakikada Cenk Tosun, Fenerbahçe taraftarlarının alkışlarıyla yerini Tayfur Bingöl’e bıraktı.

90+5’te İrfan Can Kahveci ceza sahası dışı sağ çaprazda topu ağlara göndererek skoru 4-2’ye getirmesine rağmen bu gol Fenerbahçe taraftarının yuhalamalarıyla karşılandı.