Redmi ucuz 2K çözünürlükte cihazlar üretecek

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 7:10 pm

Redmi ucuz 2K çözünürlükte akıllı telefonlar tanıtmak için hazırlanıyor. Şirketin ilerleyen günlerde tanıtmak istediği bu akıllı telefon modelleri büyük bir ses getirecek.

Redmi ucuz 2K çözünürlükte cihazlar için kolları sıvadı. Akıllı telefon sektöründe uygun fiyat denilince akıllara genellikle Xiaomi ve Redmi geliyor. Her ne kadar bu iki şirket tek bir çatıdan çıkmış olsa bile yine de aralarında bazı farklılıklar var.

Redmi tarafından alınan karara baktığımızda ekrana yoğun bir şekilde yöneldiğini görüyoruz. Fakat şirketin karşısında çok büyük bir problem var. Ekranlar ne yazık ki uygun fiyatlı akıllı telefon üretimine büyük bir engel oluşturuyor. Ancak son gelen detaylara göre iki kat çözünürlüğe sahip ucuz modeller tanıtılacak.

Redmi

Redmi markasının yüksek bir çözünürlüğe sahip olan ekranlar üretebilmek için maliyet tarafında bazı değişiklikler yapması gerekiyordu. Bunun için pazardaki en ucuz 2K ekranlar tespit edildi. Ayrıca bu markanın bazı ekran üreticileri ile görüşmeler halinde olduğu ifade edildi.

Vivo ve Realme gibi markaların da benzer çalışmaları var. 2013 yılında duyurulan ve dünyanın ilk iki kat çözünürlükte ekranı olan Vivo Xplay3S modelinde benzer bir çalışma yapılmıştı. Şimdi ise Redmi bu bayrağı devralıyor. Özellikle ucuz 2K çözünürlükte ekran bulmak işin en zor kısmı olacak.

Redmi K50 Gaming Edition Geekbench listesinde görüldü

Redmi ucuz 2K çözünürlükte cihazlar 2022 yılı içerisinde kullanıcılarla buluşacak gibi görünüyor. Yüksek çözünürlüğe sahip ekranların herkese yaygınlaşması ile birlikte Redmi çok büyük bir prestij elde edecek.