Redmi Note satışı 200 milyonu geçti

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:55 pm

Xiaomi, geçtiğimiz yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Çinli şirket, şimdi Samsung ve Apple’ın hemen arkasında oturan, nakliye hacmi açısından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon satıcısı haline geldi.

Şirketin birkaç popüler dizisi var ve bunlardan biri Redmi Note serisi. Xiaomi tarafından açıklanan son rakamlara göre, şirket şu ana kadar dünya çapında 200 milyondan fazla Redmi Note serisi akıllı telefon sattı. Şirket, dizideki her nesil için ayrı rakamlar değil, yalnızca genel bir sayı paylaştı. Birkaç ay önce Kasım 2020’de şirket, Redmi Note serisinin 140 milyon adet satmayı başardığını açıklamıştı. Bu, yaklaşık yarım yılda 60 milyon cihaz daha satmayı başardığı anlamına geliyor. Şirket, Redmi Note serisi akıllı telefonların bu kadar popüler olmasının ardındaki nedenin, markanın daha iyi teknoloji, daha zengin deneyim ve daha yüksek kaliteye sahip üst düzey ürünleri herkese yaklaşık olarak 155 dolar olan yaklaşık 1.000 yuan gibi uygun bir fiyatla sunma stratejisi olduğuna inanıyor.

Redmi Note

 

Xiaomi, Redmi Note serisini ilk olarak 2014 yılında tanıttı. Birkaç yıl önce 2019’da Redmi Note 7 serisini duyurmasıyla birlikte Redmi’nin bağımsız bir marka haline geldiğini ortaya çıkardı. Redmi markasının en başarılı ürün gruplarından biri. Şirketten yapılan bu duyuru, Xiaomi’nin yeni Redmi Note 10 serisi akıllı telefonlarını büyük olasılıkla 26 Mayıs’ta Çin pazarında piyasaya sürmesi bekleniyor. MediaTek Dimensity 700 SoC tarafından desteklenen telefonun dört renk seçeneğiyle Çin’de satışa sunulması bekleniyor. Aynı Pro sürümünün MediaTek Dimensity 900 yonga seti ile birlikte gelmesi bekleniyor. Xiaomi Çin ve Uluslararası Departman Başkanı ve Redmi markasının Genel Müdürü olan Xiaomi Group’un Ortağı Lu Weibing, 26 Mayıs’ta küresel yonga sıkıntısı ile ilgili bir konuşmaya ev sahipliği yapacak ve bunun şirketi nasıl etkilediğine ışık tutacak.

Elon Musk Twitter paylaşımı kripto para yatırımcıları için ne anlama geliyor