Redmi Note 11 Pro ailesine yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 9:26 pm

Xiaomi, kısa süre önce  gerçekleştirdiği özel bir etkinlik ile Redmi Note 11 Pro ailesini tanıştırdı.  Redmi Note 11 Pro, Helio G96 çipsetiyle boy gösteriyor. Öte yandan, telefonun 5G’li modelinde Snapdragon 695 çipsetine yer verildiğini belirtelim. Peki modeller arasında ne gibi farklar var?

 

Helio G96’lı Redmi Note 11 Pro, arka tarafta dörtlü kamera sistemine sahip: 108+8+2+2MP. Snapdragon 695’li Redmi Note 11 Pro 5G ise, arka tarafta üçlü kamera sistemiyle geliyor: 108+8+2MP. Yani bu versiyonda derinlik kamerası mevcut değil.  Snapdragon 695’li versiyonda, kamera tarafında “Çift video” çekim modu da bulunuyor. Bu sayede aynı anda hem ön hem de arka kamerayla çekim yapılabiliyor. Öte yandan, Snapdragon 695’li versiyonda 5G bağlantı özelliği de var. Yine de bu özelliğin henüz ülkemizde kullanımda olmadığını hatırlatalım.

Redmi Note 11 Pro 5G’nin bir diğer farkı da Dolby Atmos desteği sunması. Böylece dinlediğiniz müzik türlerine göre ses ayarlarında özelleştirmeler yaparak farklı profiller oluşturabilirsiniz.

Peki ya Geekbench 5 performans testinde puanlar ne durumda derseniz, puanları da hemen paylaşalım. Redmi Note 11 Pro, tek çekirdekte 516, çift çekirdekte 938 puan elde etti. Redmi Note 11 Pro 5G ise tek çekirdekte 688, çift çekirdekte de 2004 puan elde etti.

Deneyimlerimiz itibarıyla, bu modelin daha performanslı çalıştığını söylemeliyiz.

Şunu da şimdiden belirtelim ki PUBG Mobile, iki telefonda da ön yüklü olarak geliyor ve HD grafiklerde akıcı performans sunuyor. Uzun süreli deneyimlerde cihazlarda ciddi bir ısınma düzeyi de gözlenmiyor.

Konumlandırılan çift hoparlör sistemi, çoğu zaman kulaklığa ihtiyaç duymadan iyi işitsel detaylar almanızın da önünü açıyor.

Geriye kalan detaylar, iki versiyonda da hemen hemen aynı.

Redmi Note 11 Pro 5G

 

Redmi Note 11Pro ailesi 8GB RAM ve 128GB dahili depolamaya sahip. LPDDR4X ve UFS 2.2 teknolojilerinin olduğunu, dolayısıyla standart sürümlere kıyasla daha iyi performans sunulduğunu söyleyebiliriz. İsterseniz microSD kart ile hafızayı artırma şansınız da var.
Android 11 işletim sistemi bulunan telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Muhtemelen Android 12 güncellemesini de yakın zamanda alacaktır.

Redmi Note 11Pro ‘nun sağ yan tarafında parmak izi okuyucu sensör var ve üst kısımda da 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor., Ek olarak arka tarafta çoklu kamera sistemiyle dikkat çekiyor. Bu sistem, kademeli olarak dışa doğru çıkıntılı hazırlanmış. Dolayısıyla cihazı masaya bırakırken dikkatli olmanızda fayda var.

Redmi Note 11Pro ‘nun dikkat çekici özelliklerinden bir tanesini ekranı oluşturuyor. 6.67 inç FHD+ değerdeki ekran, Amoled teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve 1200 nit değerine kadar parlaklık sunabiliyor. Böylece dış mekân kullanımlarında da iyi bir görüntüleme elde edebiliyorsunuz.

Öte yandan ekran, özellikle yüksek çözünürlüklü videolarda ve iyi grafikli oyunlarda daha akıcı deneyimler elde edebilmeniz için 120Hz’e kadar ekran yenileme değerine sahip.
Günümüzde, çoğu üreticinin yavaş yavaş 90Hz ekran tazeleme değerini kullanmaya başladığını görüyoruz.

Redmi Note 11 Pro 5G

Dörtlü kamera sistemi

108MP değerdeki ana kameramız, f1.9 açıklık değerine sahip ve düşük ışık koşullarında da iyi fotoğraflar sunabiliyor. 8MP kamera, manzara ve kalabalık çekimler için ideal. 2MP makro ve 2MP derinlik kamerası yardımıyla da ufak detayları net bir şekilde elde edebiliyor, arka plan detaylarını flu hale getirebiliyoruz.

Yine de, kamera sisteminin özellikle gün ışığında iyi sonuçlar verdiğini ve özellikle fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçlar sunduğunu söylemeliyiz.

Video tarafında yüksek beklentileriniz olmamalı, zira 1080p 30FPS detayı var, ki bu da günümüzde çok da yüksek bir detay değil.

Ve evet, temel düzeyde hızlı video çekim ve ağır video çekim özellikleri de unutulmamış. Ön tarafa geldiğimizde de 16MP kamerayı görüyoruz. Bokeh ve çeşitli filtreler uygulayarak güzel selfie’ler çekebilir, görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Kamera, özellikle gün ışığında güzel sonuçlar veriyor. Hızlı ve ağır video çekim seçenekleri, temel düzeyde ön kamerada da bulunuyor.

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro, 5000mAh pille geliyor. Bu pil, 67w hızlı şarj desteğine sahip ve bu adaptör, ürünün kutusunda geliyor. Bu sayede cihazı 15 dakikada 0’dan %50’ye şarj edebilirsiniz. Tam şarj ile normal kullanımda 2 günlük deneyim elde etmeniz de mümkün.

Telefonumuzun NFC, Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine de sahip olduğunu belirtelim.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız