Redmi Note 11 ‘e yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 3:42 pm

Redmi Note 11 ailesi, Android tarafında yeni bir seçim yapmak isteyen kullanıcılara pek çok seçenek sunuyor.

Redmi Note 11’in 90Hz değere kadar tazeleme sunabilen 6.43 inç ekran, akıcı görüntüleme yapabiliyor. Günümüzde çoğu orta seviye telefonda bu değeri göremiyoruz, bu sebeple de Redmi’nin güçlü bir adım attığı ortada. FHD+ çözünürlük sunan ve dış mekân kullanımlarında dahi iyi bir parlaklık düzeyi sunabilen ekran, tahmin edeceğiniz üzere gelişmiş bir okuma moduna da sahip. İster bir şeyler okuyun, ister bir şeyler izleyin, bir şeyler oynayın…

redmi note 11

6nm üretim süreciyle hazırlanan ürün, 2.4GHz değerine kadar çalışma hızını sunabiliyor. Buna ek olarak telefonda 4GB RAM ve 128GB dahili depolama değerleri var. LPDDR4X ve UFS2.2 teknolojileri sayesinde de dosya kopyalama ve uygulama çalıştırma tarafında iyi performanslar mümkün oluyor.

Peki ya hafıza miktarını artırabilir miyiz diye soruyorsanız, evet, 1TB değerine kadar bu imkân sunuluyor.

Android 11 işletim sistemi bulunduran telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Öte yandan, üründe ön yüklü olarak Facebook, Spotify, TikTok ve PUBG gibi popüler markalar ön yüklü olarak geliyor. Tabii cihazın önümüzdeki aylarda yeni sistem sürümü güncellemesi almasını da beklediğimizi söylemeliyiz.

Cihazda Angry Birds 2 gibi renkli görsellere ve gelişmiş fiziksel detaylara sahip bir oyunu rahatlıkla oynayabildik. PUBG ve Call of Duty gibi popüler online oyunları da yeterli performansta deneyimleyebileceğinizi belirtelim.

 

Redmi Note 11

50MP ana kamera, f1.8 açıklık değerine sahip. Ultra geniş açılı kamera ve makro kamera sayesinde manzara ve yakın plan çekimler yapabiliyorsunuz. Deneyimlerimiz itibarıyla, özellikle gün ışığında, fotoğraf tarafında iyi sonuçlar veriyor. Video tarafında yüksek beklentiniz olmamalı, zira 1080p 30FPS video çekim değeri sunuluyor.

13MP değerdeki ön kameranın da sosyal medyada paylaşacağınız selfie’ler ve iyi ışıklı ortamlardaki görüntülü görüşmeler için yeterli performans sunduğunu söyleyebiliriz.

redmi note 11

5000mAh pil, gündelik kullanımda, internet bağlantısını çok ön plana alarak kullanım gerçekleştirmediğinizde 2 günlük deneyim anlamını taşıyor. Yoğun kullanımda ise tek şarj ile bir günü çıkarabilirsiniz.

Ürün, beraberinde gelen 33w hızlı şarj adaptörüyle 80 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Bu da artı bir değer, zira bu düzeyde hızlı şarj özelliğini göremediğimiz amiral gemisi modeller de var.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız