RedHack Davası’ndan gazetecilere hapis cezası

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 5:07 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 5:08 pm

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi, RedHack tarafından sızdırılan Berat Albayrak’ın maillerini haberleştiren gazeteciler Tunca Öğreten, Metin Yoksu, Ömer Çelik, Eray Sargın ve Mahir Kanaat’i 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

RedHack’in sızdırdığı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-maillerini haberleştiren gazetecilerin yargılandığı davada karar duruşmasına çıkıldı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi, BirGün çalışanı Mahir Kanaat, Diken eski editörü Tunca Öğreten, kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik, muhabir Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın’ı “verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçlamasıyla 1 yıl 8 ay hapse mahkûm etti.

ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan’ın ise beraatına karar verildi. Tüm gazeteciler ‘örgüt propagandası’ suçundan da beraat etti. 9 Aralık’taki son duruşmaya iki gün kala dosyaya mütalaasını sunan savcı gazetecilerin “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan, Okatan, Eray, Yoksu ve Çelik’in de “zincirleme örgüt propagandasından” cezalandırılmalarını istemişti.

Bianet’in haberine göre, bugün görülen karar duruşmasında Derya Okatan ve Mahir Kanaat hazır bulunurken Ömer Çelik ve Metin Yoksu bulundukları kentlerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı. Savcı, gazetecilerin cezalandırılmasına yönelik sunduğu mütalaasını tekrar etti. Berat Albayrak’ın avukatı da gazetecilerin cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, Yoksu, Öğreten, Sargın, Kanaat ve Çelik’e verilen hapis cezalarının ertelenmesine karar vererek gazetecilerin 2 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti. Mahkeme, tüm sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.

Şahsım iktidarı sebep yoksulluk sonuç! Ekonomide 2021 işte böyle geçti