Reddit, Rusya ile ilgili gönderileri bulmayı zorlaştırdı

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 8:11 am

Platform Rusya ile ilgili gönderileri “karantinaya alınmış alt dizinler” listesine ekledi. Bu hamle, arama ve önerilerde Rusya ile ilgili gönderilerin görünmeyeceği anlamına geliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali hız kesmeden devam ederken tüm platformlar konuyla ilgili bazı hamleler almaya başladı. Facebook, Twitter, YouTube ve hatta TikTok dahi bünyesinde Rusya’ya karşı rest çeken hamleler barındırıyor. Reddit de bu yasaklamaları uygulayan son platformlardan biri oldu.

reddit

 

Rusya ile ilgili gönderileri görmek isteyenler sayfanın üst kısmında “Bu Topluluk, güvenilir kaynaklar tarafından desteklenmeyen yüksek miktarda bilgi içeriyor” yazan bir uyarı görecek. Mashable’a göre, Rusya alt dizisi çoğunlukla ülkenin Ukrayna’yı işgalini haklı çıkaran veya destekleyen gönderiler içeriyordu. Bazıları Ukrayna’yı yanlış bilgi yaymakla suçladı ve bazılarının Ukrayna askerlerini Nazilere benzettiği bildirildi. Grupta bazı doğrulanabilir gönderiler olsa da, hızla çürütülebilecek birçok içeriğe de sahipti. Bir Reddit sözcüsü yayına verdiği demeçte, “Politikalarımızda, moderatörlerin ve kullanıcıların konuşmaları veya toplulukları manipüle etmeye çalışamayacakları konusunda netiz” dedi.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, bir dizi teknoloji şirketi, AB’nin yasaklama kararının ardından Avrupa’daki Rus devlet medyasına erişimi engelledi. Facebook, Ukrayna’da engellemenin yanı sıra AB topraklarında RT ve Sputnik’in sayfalarına erişimi kısıtladı. Microsoft, Rusya’yı reklam ağından yasakladı. YouTube, Avrupa’daki kanallarına erişimi engelledi ve TikTok bile hesaplarını AB içinde erişilemez hale getirdi.

Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi