Redd grubunun gitaristi: Gülşen’i biçimlendirilmiş ahlaki normlarla yargılayamazsınız

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 12:07 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 12:07 pm

Rock müzik grubu Redd’in gitaristi Güneş Duru, kıyafetleri sebebiyle hedef gösterilen Gülşen‘e destek verdi. Duru, “Gülşen’i biçimlendirilmiş ahlaki normlarla yargılayamazsınız” dedi.

Sahne kıyafetleri sebebiyle AKP’liler başta olmak üzere birçok isim tarafından hedef gösterilen Gülşen’e Redd grubunun gitaristi Güneş Duru destek verdi. Duru, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda Gülşen’e yapılan yorumların ahlakçı olduğunu vurguladı.

Gülşen’den kucak dansı

Gülşen’in ‘Lolipop’ isimli parçasında kullandığı fotoğrafı paylaşan Duru, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“EN ÇOK DA BAŞINI KUMA GÖMENLER İÇİN…”

“Yıllar içinde kamusal alanda siyasi iktidarın istediği yaşam, söylem ve davranışa göre biçimlenen bir toplum olduk. Pek çoğunuz, çıkarlar, beklentiler, kendi ya da çocuklarınızın geleceğine dair korkularla sinip kaldığınız sessizlik siperlerinde geleceğin kendisini toptan yok ettiğinizi bir türlü fark edemediniz. Tarkan’ın yaptığı geç de olsa çok anlamlı hatta nihayet örtülü tepkilerine son veren Şahan’ın, Cem Yılmaz’ın da tepkileri de. En çok da başını kuma gömen, apolitizmi savunanlar için.

20 yıldır yazarlar, sanatçılar, akademisyenler, politikacılar açık açık söylediler, bedeller ödediler, ödüyorlar ama duyulmak istenmiyor. popüler, içinde alışık olduğunuz doğrudan politik söylemi barındırmayan eylemler tam da bu açıdan önemli galiba.

“AHLAKİ NORMLARLA YARGILAYAMAZSINIZ”

Gülşen’in yaptığı şey büyük bir mücadele örneği. Ahlaki olarak, biçimsel olarak, estetik ve liyakat adına, ülkenin her alanında geriye gidişe dair bireysel bir tepkidir. Gülşen’i bu üllenin zihinlerinin üzerine oturmuş, biçimlendirilmiş ahlaki normlarla yargılayamazsınız.

Kimin nasıl giyineceği, nasıl görünmek istediği kimseleri ilgilendirmez. Adeta 20 yılımıza kilit vurmuş, vasatı sıradanlaştırmış, tek tipliliği, tek sesliliği savunan, çürük bir düzenle ona hoş görünerek, ona uyumlanarak mücadele edemezsiniz. Bravo Gülşen”

Gülşen’e özenen Seren Serengil’den akılalmaz sözler