Redd grubu solisti Doğan Duru eleştirilere TELE1’de yanıt verdi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 2:57 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 3:23 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, Redd grubu solisti Doğan Duru oldu. Solist, Maçka Parkı’nda yapmış oldukları açık hava konserine ilişkin gelen tepkiler hakkında konuştu. Uzun süredir evde olduklarını ifade eden Duru, “Müzisyenler çok zor durumda, açık havada toplanmanın bir zararı yokken müzik yapmanın neden sıkıntı yaratacağı açıklanmadı” dedi.

Gelen eleştirilerin ilkel ve cahilce olduğunu söyleyen Duru, “Zaten hafta sonu parka gitseniz insanlar oturuyor. Konseri nerede vereceğimizi de 5 dakika önce söyledik. Yani insanlar bizim için orada değildi” dedi. Duru sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim yaptığımız minik konseri, başka arkadaşlarımızın da başka yerlerde yapacaklarına inanıyorum. Bizler müzisyeniz ve güzel ses çıkarıyoruz. Sahneleri bir an önce açsınlar ve konserlerimize devam edelim” dedi.

“YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDİLİYOR”

Kongreler olduğu zaman da ‘Neden konser yapamadık?’ diye düşündüklerini belirten Duru, “Avm’nin ve halı sahaların açık olduğu noktalarda konser alanlarının neden kapalı olduğunu anlamıyorum. Halı sahada da bir mücadele var ve birbirlerine çok yakınlar. Soyunma odalarında da soyunuyorlar. Bir konserden çok daha riskli. Ama her kararnamede halı saha ismi geçiyor. Kimse beni yanlış anlamasın örnek bu olduğu için halı saha diyorum. Geçen sene de açık hava konserleri yasakken, kapalı hava konserleri açıktı” dedi.

Bunun bir yaşam tarzına müdahale olduğunu ifade eden Duru, Türkiye’de hiçbir şeyin doğrudan değil dolaylı yoldan yapıldığını da söyledi.