“Recep Tayyip Erdoğan Müzesi”nde neler olmalı? Yüzük, diploma, ABD askerlerine mektup…

Yayın tarihi: 18 Ocak 2023 Çarşamba 12:22 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2023 Çarşamba 12:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğup büyüdüğü Kasımpaşa’da adına müze açılacak. İYİ Partili Turhan Çömez, Gazeteci Ali Haydar Fırat ve Hukukçu Salim Şen müzede olması gerekenleri sıraladı.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için Kasımpaşa’da açılacak müze konuşuldu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, 21 yıllık tek adam rejiminin bıraktığı eserler için bir müze tasviri olduğunu söyledi. Çömez,

“Uzun bir koridor olmalı. İnsanlar bir sağa sola bakmalı girdiklerinde. İlk girildiğinde İskenderun Körfezi’nde demirlemiş, 70 bin ABD askeri temsil edilmeli. Erdoğan’ın ‘ben BOP eş başkanıyım’ sözleri büyük harflerle yazılmalı. Wall Street’e Erdoğan’ın yazdığı mektupta ‘kahraman ABD askerlerinin yara almadan dönmeleri için dua ediyorum’ lafı olmalı. Onun karşısında kahraman yurtsever vekillerin 1 Mart tezkeresine nasıl itiraz ettiği yer almalı. Çünkü AKP iktidarı böyle başladı.

Biraz daha ileriye gidildiğinde 14-15 uçak filosu, muarazam zırhlı araçları ve üstüne ”itibardan tasarruf olmaz sözü olmalı”. Ama müzeye gelenler sola döndüğünde Trump’ın ‘Aptal olma Erdoğan’ mektubunu görmeli. Yine sağ tarafta Türk askerine çuval geçiren ABD’li komutan olmalı ve hemen yanında Akar’ın o komutan aldığı ödül olmalı” dedi.

“ÇÖMEZ’İN TASVİRİ 20 YILLIK SERENCAM”

Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat, Çömez’in müze tasvirinin 20 yıllık serencam olduğunu söyledi. Fırat, yapılacak müzede Erdoğan’ı kendi bakış açısıyla yansıtacaklarını fakat yolsuzlukların, sefalet çeken Türk halkının ve ‘yüzük’ ile başlayan yolculuğun anlatılmayacağını söyledi.

“DİPLOMA YILDIZ GİBİ PARLAMALI”

Hukukçu Salim Şen de müzeye girmek için kocaman bir yüzükten geçilmesi gerektiğini söyledi. Şen, yolculuğun yüzükle başladığına göre müzeye girişinde böyle olması gerektiğini söyledi. Şen, “Yolculuğun nereden nereye göstermeli. En önemli olarak şunu görürdüm. Yıldız gibi parlayan diplomasını koyardım. Bu kadar görülmek istenen diplomanın o müzede olması şart” dedi.