realme XT , şarj esnasında patladı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 6:33 pm

realme XT , şarjdayken patladı. Daha 1 günlük olan telefonun patlamasına verilen cevap enterasan.

Çin’in yükselen yıldızlarından olan realme, geçtiğimiz aylarda orta segmentte yer alan realme XT modeli ile karşımıza çıkmıştı. Türkiye’de 3.499 TL civarında satılan telefon bugün patlama haberi ile gündeme geldi. Roshan Singh’e ait olan telefonun daha bir gününü bile doldurmadan patlaması dikkat çekti.

Roshan Singh, telefonu alalı daha bir hafta bile olmadığını orijinal şarj kablosuz ve adaptörü ile şarj ederken, telefonun bir anda şarj sırasında patladığını dile getirdi. Realme’ye bu konu hakkında mail gönderen Roshan Singh, aldığı cevap ile şoke oldu. Realme, telefonun dışarıdan aldığı bir darbe ile patladığını dile getirdi. Ve bunu sadece fotoğrafa bakarak söyledi.

realme XT

Realme’nin fotoğraftan telefonun darbe aldığını tespit etmesi oldukça ilginç olmuş. Reddit ve Twitter’da da gündeme gelen bu olay hakkında Realme’dan daha net bir açıklama bekleniyor. En azından kullanıcıdan telefonu göndermesi istenip incelenebilir. Fotoğraftan bakarak darbe almış sizin hatanız demek ile olmaz.

Telefonun özellikleri!

6.4 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ile gelen telefon, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 712 yonga setinden alıyor. 4 GB, 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri ile gelen telefon, 64 GB ve 128 GB dahili depolama birimlerine sahip. Bu depolama alanı microSD kartlar ile arttırılabiliyor. Gelelim telefonun en can alıcı noktası kameraya.

Telefonda; 64 Megapiksel + 8 Megapiksel + 2 Megapiksel + 2 Megapiksel olmak üzere dörtlü arka kamera kurulumu yer alıyor. Telefonun ön bölümünde ise 16 Megapiksellik kamera yer alıyor. 20W hızlı şarj desteği ile gelen telefonda 4.000 mAh kapasiteli batarya yer alıyor.

Android 9.0 Pie tabanlı ColorOS 6.0.1 ile kutusundan çıkan telefonda ekrana gömülü parmak izi okuyucusu ve 3.5mm kulaklık girişi yer alıyor. Son olarak telefonun Android 10 güncellemesini ilerleyen günlerde alacağını belirtelim.

Netflix Bir Ay Masalı fragmanını paylaştı