Realme kamera sayısını arttırıyor

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 5:26 pm

Çinli teknoloji devi Realme dairsel kamera kurulumuna geçebilir. Bu kurulum sayesinde kamera sayısı dört veya beşe çıkacak gibi görünüyor.

Akıllı telefonların ekranları günümüzde çerçevesiz trend sayesinde hemen hemen aynı olsa da, şirketler farklı kamera tasarımlarıyla yenilikler yapmaya çalışıyor. iPhone 11 serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana kamera şeklinin Apple cephesinde bile değiştirdiğini görmüştük. Günümüzde sadece birkaç şirket dairesel kamera şeklinini kullanıyordu. Bugün ise Realme dairsel kamera kurulumu için kolları sıvamaya başladı.

Realme, kameraları yatay hizalama konusunda oldukça tecrübe edinmişti. Ancak şimdi ise firma şekil değiştirmeye ve kameraları telefonun tam ortasında dairsel bir alan üzerin dizmeye başlayacak.

Realme, arka tarafında dairesel bir kamera modülü bulunan yaklaşan bir akıllı telefon için patent başvurusunda bulundu. Dizilim geçen yılki Huawei Mate 30 Pro’ya oldukça benziyor ve dört kamera sensörü barındırıyor gibi görünüyor. Diğer olasılık, bu deliklerden birinin LED flaş için bir yuva görevi görmesi olabilir.

Apple iPhone ve iPad’de reklam göstermeye başladı

Patent, kamera modülünün yanı sıra, güç düğmesinin sağ tarafa, ses yükselticisinin sol tarafa yerleştirildiğini de ortaya koyuyor. İlginçtir ki, bu standart bir güç düğmesi ve arkaya monte edilmiş parmak izi tarayıcısı yok. Bu nedenle, bu cihazın bir AMOLED ekran ve bir ekran içi parmak izi tarayıcısı ile gelebileceğine inanıyoruz. Realme, yakın zamanda piyasaya sürülen Realme 7 Pro gibi uygun maliyetli cihazlarında bile AMOLED panelleri kullanmasıyla beğeni toplamıştı.

Telefon, üst ve alt kısımlarda minimum çerçeve ile oldukça çerçevesiz olacak. Altta, muhtemelen heyecan verici hızlı şarj özelliklerine sahip bir USB-C bağlantı noktası olan şarj bağlantı noktası yer alacak.

Realme dairsel kamera

Alt kısım, hoparlör ızgarası ve SIM tepsisi için bir yuva görevi görüyor. Telefonun arka kısmında ergonomik bir kavis var ve 3,5 mm kulaklık girişi yok gibi görünüyor. 2021’in ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen bu yeni telefon muhtemelen firmanın amiral gemisi modeli olacak.