Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 12:39 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe 12:43 am

Devler Ligi’nde  Real Madrid yarı finalde Manchester City’yi uzatmalarda devirerek finale yükseldi. İspanyol ekibi finalde Liverpool‘la karşılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, Manchester City’yi konuk etti. İlk maçı 4-3 kazanan Man City, rövanşta 90. dakikaya 1-0 önde girmesine rağmen Real Madrid’in duraklamalarda iki gol, uzatmalarda ise bir gol bularak maçı 3-1 kazanmasına engel olamadı. İspanyol devi, tarihinde 17. kez, Kupa 1’de finale yükseldi.

İngiliz ekibi 73. dakikada Riyad Mahrez’in golüyle finale çok yaklaştı fakat Real Madrid Rodrygo’nun 90. ve 90+1. dakikalarda attığı gollerle önce maçı uzattı, Karim Benzema’nın 95”teki golüyle de 120 dakika sonunda sahadan galip ayrıldı.

Bu turnuvada altı şampiyonluğu bulunan ve son beş yılda üçüncü kez finale yükselen Liverpool ile 13 şampiyonlukla Devler Ligi’ni en çok kazanan takım olan Real Madrid, 2018 yılında Kiev’deki finalde kozlarını paylaşmış ve o maçı 3-1 kazanan La Liga ekibi kupayı kaldıran taraf olmuştu.

La Liga’da şampiyonluğa ulaşarak 35. kez bu mutluluğu yaşayan Real Madrid, bir Şampiyonlar Ligi kupası daha kazanarak 14. defa Avrupa’nın en büyüğü olmak istiyor. Liverpool bu finali kazanması halinde Şampiyonlar Ligi zaferi sayısını 7’ye yükselterek Real Madrid’in ardından ikinci sırada yer alan Milan’ı yakalamış olacak.

Jürgen Klopp’un takımı, şu ana dek rüya gibi devam eden 2021-22 sezonunun sonunda tarihe geçmek istiyor.

Liverpool bu sezon Lig Kupası’nı kazandı, FA Cup’ta ise finalde Chelsea’ye rakip olacak. Premier Lig’de bitime dört hafta kala lider Man City’nin sadece 1 puan gerisinde yer alan Merseyside ekibi, kendi liginin yanı sıra FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’nde de zafere ulaşırsa, bir sezonda yer aldığı dört büyük turnuvayı da kazanan ilk İngiliz takımı olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021-22 sezonu finali, 28 Mayıs’ta Paris’teki Stade de France’da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nin ilk finalisti belli oldu