Razer Viper Ultimate kablosuz oyuncu mouse incelemesi

Yayın tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma 3:28 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2019 Cuma 3:28 pm

Razer Viper Ultimate, oldukça şık ve kullanışlı bir tasarıma sahip. Yalnızca 74 gram ağırlıkta olan ve kablosuz olarak kullanılan mouse, hem sağ hem de sol elle kullanım için uygun yapıda. Toplamda programlanabilir 8 tuşa sahip ve gelişmiş teknolojileri sayesinde diğer kablosuz oyuncu mouse’larından rahatlıkla ayrılabiliyor.

Razer Viper Ultimate, RGB aydınlatma sistemi bulunan bir mouse. Önce şarj istasyonunu PC’nize bağlıyor, sonrasında da mouse’u şarj ediyor, kablosuz olarak kullanmaya başlıyorsunuz. Razer’ın Synapse 3 uygulaması sayesinde hem tuşları özelleştirebilir hem 5 tane özel oyuncu profili oluşturarak kaydedebilir hem de aydınlatma tarafında özelleştirmeler yapabilirsiniz.

Razer, bu mouse’un diğer kablosuz oyuncu mouse’lara kıyasla yüzde 25 daha performanslı olduğunu belirtiyor ve HyperSpeed Wireless teknolojisinden bahsediyor. Bu kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde bağlantıda kopmalar ve lag’lar yaşanmadığı için oyunlarda çok daha aktif roller üstlenerek sonuca gidebiliyorsunuz.

Razer Viper Ultimate kablosuz oyuncu mouse incelemesi

Ürün, 20 bin DPI seviyesinde ve Razer’ın Focus+ optik mouse switch’lerine sahip. Bu switch’lerin de diğer optik switch’lere kıyasla 3 katı daha performanslı olduğu belirtiliyor. Yaptığımız oyun testlerinde, Quake Champions ve Doom 2016 gibi yüksek hızlı FPS’leri oynadık. Hem online arenada hem de senaryo modunda yol alırken yararlandığımız mouse, gerek tutuş rahatlığı gerekse de performansıyla bizi etkilemeyi başardı.

Pil tarafına da gelecek olursak, ürünün tek şarj ile yaklaşık 70 saat boyunca oyun oynamaya imkân sunduğunu belirtelim. Tabii böyle bir süreye tek şarj ile erişebilmek için aydınlatma sistemini kapatmanız gerekiyor. Sistem açık olsa bile tek şarj ile uzun süre oyun oynayabileceğiniz garanti.

Adata SE800 External SSD: Minimal boyutlar ve yüksek performans

Bazı özellikleri itibarıyla Xbox One platformuna da destek veren mouse, diğer oyuncu mouse’larının aksine 50 değil, tam 70 milyon tıklanma ömrü sunuyor ve bu da onu çok daha güçlü bir mouse haline getiriyor.

Sonuç itibarıyla Razer Viper Ultimate’ın son dönemde en çok beğendiğimiz Razer ürünü olduğunu söyleyebiliriz.