Razer Phantom Keycap : Klavyenizi yarı saydam tuşlara yükseltin

Yayın tarihi: 11 Aralık 2021 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 8:26 pm

Razer oyuncu klavyenizdeki tuşları yarı saydam başlıklarla değiştirmek ister misiniz? İşte karşınızda Razer Phantom Keycap yükseltme paketi.

Bu değiştirilebilir tuşlar, yarı saydam olarak tasarlanmış. Yani aydınlatma sistemini aktifleştirirseniz, özellikle harfin ya da sayının olduğu bölüm aydınlatılıyor. Aydınlatma sistemini kapattığınızda ise, tuşların üzerinde sanki hiçbir yazı yokmuş gibi oluyor. Bir nevi detaylar kendi kendini gizlemiş oluyor.

Razer’ın ürettiği Tenkeyless ve tam boy klavyelerin büyük bir kısmında uyumlu olarak kullanılabilen bu tuşlar, ABS materyal kullanılarak hazırlanmış. Pek çok üründe kullanılan bu materyal, özellikle hafif ve sert olmasıyla ön plana çıkıyor.

Razer Phantom Keycap

Bu arada, bize deneyimleyebilmemiz için Razer Phantom Keycap siyah ve beyaz versiyonları geldi ve ikisi de İngilizce tuş dizilimli klavyelere uygun. Eğer Türkçe tuş dizilimine sahip bir Razer klavyeniz varsa, örneğin Türkçe karakterlere dokunmadan, diğer tuşları değiştirerek de ortaya custom tasarım çıkarabilirsiniz.

Bu tuşların hem mekanik hem de optik klavyelerde kullanılabilir olduğunu belirtelim. Her ne kadar öncelikli kullanım alanı Razer klavyeler olsa da, uyumlu farklı marka klavyelerde de kullanma imkânınız var.

Siyah renk ile beyaz arasında ne gibi farklar var derseniz, kısaca bahsedelim…

Siyah renk, daha derin bir görsellik sunabiliyor. Yarı saydam tasarım ve alt kısımdaki aydınlatma faktörü, özellikle karanlık ortamda daha etkileyici görsellik sağlayabiliyor.
Beyaz renk ise, sanki silikon – şeffaf yapıda bir klavye kullanıyormuşsunuz hissi veriyor.

Tabii işin içine RGB aydınlatma sistemini de kattığınızda, sanki denizdeki rengarenk dalgaları izliyormuş hissine kapılabilirsiniz. Yani ikisinin de güzel detaylar sunduğunu söyleyebiliriz. En çok hangi rengi seviyorsanız, onu tercih etmenizde fayda var.
Kutuda 128 tane tuş başlığı var. Tabii kutudan stabilizatörler ve tuşların rahat takılıp çıkarılabilmesi için anahtar çıktığını da belirtelim.

Apple’ın iPhone 13 üretiminde büyük düşüş