Razer Kiyo X : Internette yayın yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 11:18 am

Çok sevdiğiniz bir oyunu, hem kendi görüntünüz hem de yorumlarınızla takipçilerinizle mi paylaşmak istiyorsunuz? Öyleyse Razer Kiyo X ‘i de yoldaşınız olarak seçebilirsiniz

Günümüzde oyun oynamak, yalnızca “oyun oynamak” değil, daha fazlası. İnternetin yaygınlaşması, oyunlar üzerine yapılan paylaşımların artmasına ve dolayısıyla oyuncu topluluklarının gelişmesine yardımcı olmuştu. Son yıllara bakıldığında ise, YouTube başta olmak üzere video kütüphanelerinin hizmetler sunması ve kamera teknolojilerinin de artmasıyla birlikte “yayıncılık” kavramı çok güçlü bir kimliğe büründü. Dolayısıyla günümüzde oyun oynamak, aynı zamanda yayıncı olmak da demek. En azından pek çok oyuncu için durum böyle.

Bu yazımızda size, Razer’ın yeni webcam – kamera ürünlerinden olan Razer Kiyo X’ten söz edeceğiz. Kiyo X, kolay kullanılabilirliği ve görüntü kalitesi sayesinde pek çok yayıncının tercihi olabilir.

Razer Kiyo X

Razer Kiyo X, 1.5 metre uzunlukta ve örgü tipte USB kabloyla geliyor. Bu, hem uzun süreli kullanımda sağlamlık hem de kolay bağlanabilirlik anlamını taşıyor. Ürünü USB 2.0 bağlantı teknolojisi aracılığıyla masaüstü PC’nize ya da oyuncu dizüstü PC’nize bağlayabilirsiniz.

2.1MP değerdeki kamera, aynı zamanda bir tripoda da bağlanabiliyor. Daha iyi görüntü açıları için seçim size kalmış. Tabii bir tripod desteği için ayrıca satın alım yapmanız gerekiyor. Bunu da belirtelim.

Ürün, normalde tak çalıştır bir yapıya sahip. Örneğin, dizüstü PC’nizin ekranının üzerine entegre edebilir ya da masanızda, belirlediğiniz bir noktaya sabitleyebilirsiniz.

Razer Synapse aracılığıyla özelleştirmeler yapabilir ve size en uygun kullanım profilini ortaya çıkarabilirsiniz

Razer Synapse programını PC’nize ücretsiz olarak kurabilirsiniz. Ürünü de USB aracılığıyla PC’nize bağladığınızda, kısa sürede otomatik olarak algılayacak ve seçenek ekranını karşınıza getirecektir.

Bu program üzerinden örneğin görüntü odaklama ayarını manuel ya da otomatik olarak ayarlayabilirsiniz. Önceden belirlenmiş farklı görüntüleme modları arasında gezintiler yapabilir; kontrast, ışık ve beyaz dengesi gibi barları düzenleyebilirsiniz. Tabii hızlıca kullanıma geçmek isteyenler için önceden belirlenen görüntüleme seçenekleri işe yarayacaktır.

Razer Kiyo X

1080p 30FPS görüntü kalitesi sunabiliyor

2.1MP değerdeki kamera ile 1080p 30FPS değerde videolar kaydedebilirsiniz. Daha akıcı görüntüleme istiyorsanız, 720p 60FPS değerini de seçebilirsiniz. Bir yayıncı olduğunuzu varsayarsak, ekrandaki oyun görüntüsünün büyük ve sizin görüntü ekranınızın da küçük olması gerekir. Bu durumda 720p çözünürlük de fazlasıyla yeterli bir değer aslında.

Sunulan 82 derecelik geniş görüntüleme açısı da güzel. Yani görüntüde sadece bir kafa olarak görünmüyor, bulunduğunuz ortamı da arkadaşlarınızla ve takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz.

Tabii bu kamerayı yalnızca oyun yayınları için düşünmemek gerekli. Şu an pandemi dönemindeyiz ve hem okul hem de iş süreçlerimizi evlerimizden yürütüyoruz. Dolayısıyla uzaktan eğitim ve online toplantılar gibi süreçlerde de fazlasıyla işe yarayabilecek bir ürün olduğunu eklemekte fayda var. Görüntünün yanında ses kalitesi de başarılı, ama özellikle oyun yayınları için ayrıca bir mikrofonunuz olması önemli.

Eğer karanlık ortamda çekim yapma düşünceniz varsa, kamera yanında bir de ışık sistemi alsanız iyi olur. Bu hatırlatmayı da yapalım.

Toparlamak gerekirse…

Razer Kiyo X, Windows 10 64bit desteği olan bir webcam. Open Broadcaster Software ve Xsplit gibi popüler programlar olmak üzere pek çok programla uyumlu çalışıyor. Gerek kolay kullanımı gerekse de yazılımsal desteği sayesinde sunduğu özelleştirilebilir ayarlarıyla pek çok kullanıcının dikkatini çekeceğini düşünüyoruz.

Razer Kiyo X kamera, firmanın resmi sitesinde, 79.99 dolar satış fiyatı etiketine sahip.

General Mobile GM22 inceleme