Rasim Ozan Kütahyalı’nın yeni adresi belli oldu

Yayın tarihi: 9 Şubat 2020 Pazar 8:10 am - Güncelleme: 9 Şubat 2020 Pazar 9:36 am

Melih Gökçek ve oğlunun kanalı Beyaz TV’de yayınlanan bir spor programında, Boşnaklara yönelik ırkçı ve ahlak dışı çirkin söylemde bulunan ve 10 ay hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı, Güneş Gazetesi’nde köşe yazmaya başladı.

Beyaz TV’deki skandalın ardından yine AKP’ye yakın olan bir diğer yayın organı Sabah gazetesi, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazılarına son vermiş, Beyaz TV de Kütahyalı’yı programdan çıkarmıştı. Beyaz TV, Kütahyalı’yı affetmeye yeltenmiş ancak gelen tepkiler üzerine bu kararından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

10 AY HAPİS CEZASI

Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnaklara hakareti nedeniyle, İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı.

Mahkeme, Kütahyalı’ya “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı. Duruşmalara katılmayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı için de davanın avukatları, Boşnak halkına olduğu gibi Türk adaletine de saygısının olmadığını söylemişlerdi.

GÜNEŞ’TE KÖŞE YAZACAK

Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez AKP’li Güneş gazetesinde yazarlığa başladı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın ilk yazısı bugün Türk Medya bünyesindeki Güneş’in sitesinde yayımlanırken; Kütahyalı’nın yazarlığa devam edip edemeyeceği merak konusu oldu.

Kütahyalı, ilk yazısında İlker Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasına değindi. Kütahyalı’nın bugünkü yazısı FETÖ’nün yayın organı Taraf’ta yayımlanan yazılarını hatırlattı.