Rapor çıktı! Mustafa Sarıgül avukatından yeni açıklama

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 2:14 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 3:11 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül‘ün avukatları video kumpası ile ilgili açıklama yaptı. Avukatlar görüntülerdeki kişinin Mustafa Sarıgül olmadığını söyledi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün avukatları, sosyal medyada paylaşılan FETÖ tarzı videoya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Görüntülerin müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL’e ait olmadığı, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alınmış olup bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulmuştur.” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL ile ilgili olduğu iddiasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlandığı görülen videodaki görüntülerin müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL’e ait olmadığı, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alınmış olup bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulmuştur.

Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2024/182447 E. sayılı dosyası ile yayın yasağı kararı vermiştir. Suça konu işbu videoyu, sosyal medya hesaplarında paylaşan, yayılmasına yardımcı olan tüm hesaplar kayıt altına alınarak, suça iştirak eden bu paylaşım sahipleri ile ilgili savcılık şikayetlerinin işleme konulduğunun altını çizeriz.

Sosyal medya hesaplarında etkileşim temin etme gayesiyle suça ortak olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında hiçbir ayrım gözetilmeksizin hukukun imkân tanıdığı adli ve cezai hesabın sorulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Mustafa Sarıgül’den cinsel içerikli kaset açıklaması: Montaj, şantaj, tehdit içeriklidir

Kaynak: HABER MERKEZİ