Randevulu muska yazan ‘şeyh’ gözaltına alındı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 6:09 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 6:09 pm

Diyarbakır’da kendini ‘şeyh’ olarak tanıtıp tanıtarak randevulu sistem ile günde yaklaşık 300 kişiden isteklerine göre 250 ya da 500 TL ücret alarak muska yazan A.A. gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, etrafı güvenlik kameraları ve dikenli tellerle çevrili avlulu evin, kendini ‘şeyh’ olarak tanıtan A.A.’ya muska yaptırmak isteyenler ile dolup taştığı görüntüler ortaya çıktı.

Randevulu sistem ile çalışılan eve sabah gelenler, kapıdaki görevliden muska yazdırmak için yeşil renkli fiş alıp 500 TL, dua ettirmek isteyenler ise beyaz renkli fiş alıp 250 TL ücret ödüyor, fişle içeri giriyorlardı. Genelde öğleden sonra eve gelen A.A.’yı görüp, sorunlarını anlatıyorlardı. A.A.’nın aylık kazancının ise 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu belirtildi. A.A.’nın ayrıca akşamları Kayapınar ilçesindeki bir evde ‘VIP hizmet’ adı altında varlıklı kişilere muska yaptığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmanın ardından A.A., gözaltına alındı.

Diyarbakır müftüsünden ‘muska satan şeyh’ tepkisi