Ramazan öncesi kırmızı ete bir zam daha geldi

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 9:47 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 9:47 pm

Et ve Süt Kurumu’nun geçtiğimiz hafta kırmızı ete yüzde 48 oranında zam geldiğini açıklamasının ardından, Ramazan öncesi kırmızı ete bir zam daha geldi. Perakendede etin kilosu yüzde 10 dolayında zamlandı. Toptan satışlarda da kırmızı et fiyatlarının 3 haneli rakamları göreceği bildirildi.

Dünya Gazetesi’nden Ömer Gören’in haberine göre, kırmızı ete yüzde 10 zam daha geldi. Vatandaşı endişelendirecek açıklama ise Yücelen Et firmasının yetkilisi Erkan Diler’den geldi. “Bayrama kadar kırmızı ete, 5-6 lira daha zam gelecek gibi gözüküyor” diyen Diler, şunları söyledi:

“Arz ve talep dengesi piyasa şartlarını belirliyor. Ocak ve Mart 2022 arası perakendede olduğu gibi, toptanda da yüzde 10-15 civarında satışlar düştü. Toplu alım yapan yemek haneler, cateringler ve restoranlar gibi yerler etleri daha çok alıyor ve piyasayı onlar kurtarıyor. Hayvan varlığında sıkıntı yok ama dana yerine maalesef ki süt veren damızlık inekler kesiliyor. Aslında inek kesimi yasak ama bir şekilde yolu bulunuyor. Buda bizleri üzüyor. Böyle giderse, 6 ay içinde et krizi kapıda demek.”

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde, “Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim” açıklamasında bulunmuştu.

Vatandaş kırmızı eti vitrinden izleyip, fotoğraf çekiliyor