Rakamları açıklarken gerçekçi olmak lazım – ANINDA MANŞET

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 12:22 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 12:22 pm

Anında Manşet programında Tuncay Mollaveisoğlu’nun konukları; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin oldu.

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka sayılarını en az iki ile çarpmak gerektiğini söyledi. Şahin, “Bir hastanın PCR testini pozitif bulduğu zaman, sayı yükselecek diye o ailedeki insanlara test yapmaktan kaçınan bir sistemden bahsediyoruz. Bunu somut olarak çevremizde ve arkadaşlarımızda görüyoruz. Bundan dolayı verilen rakamların iki ile çarpılması gerektiğini söylüyorum.” dedi.

Şahin ayrıca, koronavi̇rüsten hayatını kaybeden ağabeyi̇ni̇n eşi̇ i̇le çocuklarının teste tabi̇ tutulmadığını söyleyerek, “Kasım ayında koronavirüsten ağabeyimi kaybettim. Ağabeyimi hastaneye yatırmamızdan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Fakat eşine ve çocuklarına test yapılmadı. Geride kalanların korunması ve filyasyon açısından test talep edilmeden yapılması gerekiyordu. Bunu sosyal devlet olarak yapmak zorundasınız.” ifadelerini kullandı.