‘Allah daha büyük gaflardan korusun’

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:49 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 5:20 pm

Çin İstanbul Başkonsolosu’yla yaptığı programda koronavirüsten hayatını kaybedenler için “Çok küçük bir rakam” ifadelerini kullanan Kübra Par’dan açıklama geldi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par ile Açık ve Net programına konuk olan Çin İstanbul Başkonsolosu, koronavirüs ile ilgili son durumu paylaştığı sırada Kübra Par “Aslında Çin’in nüfusunu göz önünde bulundurunca bu çok çok küçük bir rakam” ifadelerini kullanmıştı.

Çin’in İstanbul Başkonsolosu’ndan Habertürk spikerine uyarı

Programa konuk olan Çin Bankosolosu başta olmak üzere bir çok kişinin tepkisiyle karşılaşan Kübra Par twitter hesabından açıklama yaptı.

Par, açıklamasında şunları kaydetti:

“Dünkü tt olayı için küçük bir açıklama yapayım. Çin’de Corona yüzünden hayatını kaybedenlerden sayı olarak bahsetmeme kızanlar oldu. Eleştirileri anlıyorum. Türkiye’de şehitler verdiğimiz bir dönemde iki konu arasında duygusal bağ kuruldu sanırım. Başkonsolos Wei, Corona vakalarının azaldığını, 40 bin kişinin taburcu edildiğini anlatıyordu. O bağlamda vaka sayısının azlığını vurgulamak adına “Çin’in nüfusuna oranla az dedim”. İstatistiklerden bahsediyorduk yani. Canlı yayın risk demek, Allah daha büyük gaflardan korusun”