Rahip Brunson sessizliğini bozdu: Beni kullandılar

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 8:55 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 1:38 am

Türkiye’de 2 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılan Rahip Brunson konuştu. Kendisi için ABD ile pazarlık yapıldığını iddia eden Brunson, “Birkaç kez anlaştılar ama bu anlaşmalar sürekli bozuldu. Talepler sürekli değişiyordu” dedi.

ABD-Türkiye ilişkilerinde tarihinin en gergin günlerinin geçmesine neden olan ve iki ülkeyi karşılıklı yaptırımlar uygulama noktasına getiren rahip Andrew Brunson, serbest bırakıldıktan uzun süre sonra yeniden konuştu.

ARTI TV’de ‘Ezo Özer ile Odak’ programına katılan Brunson, kendisi için “ABD ile pazarlıklar yapıldığını” öne sürdü. “Bütün toplantılarımız biliniyordu, suçladıkları şeye karışsaydım daha önceden tutuklarlardı” diyen Brunson, şöyle konuştu:

“Biz Türkiye’de misafirdik. Orada kaldığımız için minnettarız. Başta bir soruşturma yoktu. Beni tutukladıktan sonra o soruşturma başladı. Kısa bir zaman çözülür dediler ama olmadı. Beni hedef aldılar bilerek. Başta bir şey bulamadılar. Önce insan kaçakcılığı dediler. Sonra Gülen. Ardından Suriye’ye gidip PKK’yı desteklediğimi söylediler. Ardından Gezi Parkı’nı desteklediğimi söylediler. Beni pazarlık şekli olarak kullandılar.

“BİRKAÇ KEZ ABD İLE ANLAŞTILAR”

Türkiye’ye gittiğimiz için pişman değiliz. Ben Türkiye’ye İsa’yı anlatmak için gittim. Ben yıllarca Türkiye’de kaldım. Bütün toplantılarımız biliniyordu. Beni suçladıkları şeye karışsaydım daha önceden tutarlardı. Arka tarafta pazarlık yaptılar. Birkaç kez ABD ile anlaştılar. Ama sürekli talepler değişiyordu. Bu anlaşmalar sürekli bozuldu.”

BRUNSON OLAYI

ABD-Türkiye ilişkilerinde tarihinin en gergin günlerinin geçmesine neden olan ve iki ülkeyi karşılıklı yaptırımlar uygulama noktasına getiren Andrew Brunson krizi, ABD’li evanjelist rahibin serbest bırakılmasıyla çözülmüştü.

İzmir’de, ‘terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı’ iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Ancak rahibin cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak bir daha hapis yatmamasına hükmedilmişti. İlaveten hükümle birlikte serbest bırakılan Brunson’ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı da kaldırılmıştı.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Bu telaş ve istek neden?