YKS stresi iki öğrenciyi canından etti iddiası

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 5:18 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 7:32 am

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci aşaması olan Alan Yeterlilik Sınavı’na rahatsızlandığı için sınava alınmayan Ömer Ateş isimli öğrencinin canına kıydığı öne sürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) girmek için Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Akbulak Mahallesi’nden Diyarbakır’a gelen 18 yaşındaki Ömer Ateş, sınav öncesi istifra etmesi gerekçe gösterilerek sınava alınmadı.

YKS sınavını mı eleştirdi? Fahrettin Koca’dan dikkat çeken paylaşım

Sınava alınmayan Ateş’in Kulp’taki evine döndükten sonra dün akşam saatlerinde ateşli silahla yaşamına son vermek istediği iddia edildi. Ağır yaralanan Ateş, Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kulp Devlet Hastanesi’nden Diyarbakır’a sevk edilen Ateş’in yolda yaşamını yitirdiği belirtildi. Ateş’in cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi.

Öğrencilerin YKS’den erken çıkarıldığı iddiaları Meclis gündeminde

YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Ateş’in sınava alınmadığı için yaşamına son verdiği iddiaları kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Yurttaşlar, 18 yaşındaki Ömer Ateş’in sınav kaygısıyla intihar etmesine tepki gösterdi.

YKS’ye hazırlanan genç sınav günü inşaatta asılı bulundu

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen YKS sınavına girmek için hazırlanan 19 yaşındaki Melek Kurtuluş’u yakınları evinin yanındaki inşaatta asılı buldu. Melek’in sınav stresine dayanamayıp intihar ettiği iddia edildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kızılcayıkık Mahallesi’nde yaşayan ve bu sabah YKS sınavlarına girmesi beklenen 19 yaşındaki Melek Kurtuluş, evinin yanında bulunan inşaatta yakınları tarafından asılı olarak bulundu.

Sınava gitmesi beklenirken ailesinin sabah saatlerinde aradığı ve ardından evinin yanındaki inşaatta asılı halde bulduğu Kurtuluş, ipten indirilerek sağlık ekipleri çağrıldı.

112 acil servis ekipleri Kurtuluş’un yaşamını yitirdiğini saptadı. Genç öğrencinin sınav stresine dayanamadığı iddia edildi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatıp 3 kişinin ifadesine başvururken, Kurtuluş’un cenazesi otopsi yapılması için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.