Rafael Nadal “tarihin en iyisi” ve “tek rakibi”ni açıkladı!

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 3:59 pm

İspanyol Tenisçi Rafael Nadal, Sırp raket Novak Djokovic’i “tarihin en iyisi” olarak değerlendirirken “tek rakibi”nin 20 yaşındaki oyuncu Carlos Alcaraz olduğunu söyledi.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan ve sakatlığı nedeniyle yıl başından beri kortlara çıkamayan Rafael Nadal, İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. 37 yaşındaki tecrübeli isim, ABD Açık’ta 24’üncü grand slam zaferini kazanarak tarihin en fazla grand slam kazanan tenisçi rekorunu egale eden Sırp raket Novak Djokovic’i “tarihin en iyisi” olarak niteledi.

Nadal, “Rakam ve istatistiklerde Djokovic’in benden daha iyi olduğu, tartışmasız bir gerçek. Diğer tenisçiler size ilham veya keyif verebilir, bu nedenle tercihiniz farklı yönde olabilir. Ama başarılarını da göz önüne alarak, tarihin en iyisi Djokovic ve bu konu, tartışmaya açık değil” ifadelerini kullandı.

“TEK RAKİBİ ALCARAZ”

Rafael Nadal, 20 yaşındaki genç vatandaşı Carlos Alcaraz’ı ise “Djokovic’in tek rakibi” olarak niteledi.

Nadal, Carlos Alcaraz hakkında, “Uzun süre, dünya 1 numarası olarak kaldı. Yaşı henüz çok genç olmasına rağmen, Djokovic’in rakibi olabilecek seviyedeki tek tenisçi, bence Alcaraz” şeklinde konuştu.

Djokovic’ten tarihi zafer! Nadal’ı geride bıraktı