Radikal İslamcı fikirleri yaymakla suçlanan ve Türkiye’ye sığınmak isteyen dernek başkanına yanıt geldi

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:38 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:38 pm

Fransa’da ‘radikal İslam fikirlerini yaymak’ suçlamasıyla kapatılan kuruluşun başkanı Türkiye’ye sığınmak istediğini açıkladı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ise gerekli belgelerin iletilmesi durumunda gerekli takibin yapılacağını söyledi.

Fransa’da lise öğretmeni Samuel Paty’nin başı kesilerek öldürülmesinin ardından ülkede başlatılan geniş çaplı operasyonlar kapsamında BarakaCity isimli kuruluş ‘radikal İslam fikirlerini yaymak’ suçlamasıyla kapatıldı.. Kuruluşun başkanı İdriss Sihamedi de Twitter hesabı üzerinden kendisi ve ekibi adına Türkiye’ye siyasi mülteci başvurusu yapmak istediğini açıkladı.

Sihamedi’nin tweetine Türkiye’den yanıt gecikmedi. Twitter üzerinden Sihamedi’ye yanıt veren Göç İdaresi gerekli belgelerin iletilmesini talep etti. Göç İdaresi tarafından yapılan Fransızca paylaşımda şu ifadelere yer  verildi:

“Merhaba Sihamedi. Sen ve iş arkadaşların kurumumuza bireysel olarak adınız, soyadınız, kimlik bilgileriniz ve pasaport numaralarınızı içeren sığınma dilekçeniz ile başvurduğunuz durumda talebiniz değerlendirmeye alınacaktır. Bilgilerinizin ardından İstanbul havalimanı ekibimiz durumdan haberdar edilecektir.”

Fransa’da ‘radikal İslam fikirlerini yaymakla’ suçlanan dernek başkanı Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu