Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan TELE1’e konuştu: Tehdit ediliyorum, AKP’li Canikli devreye girerek olayı çözümsüz hale getirdi

Yayın tarihi: 16 Kasım 2019 Cumartesi 11:34 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2019 Pazar 3:35 am

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin devreye girerek olayı çözümsüz hale getirdiğini ifade etti. Olayın yaşandığı dönemde, ‘Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun da kendisini tehdit ettiğini’ açıkladı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir biçimde ölen ve ölümünün iktidar tarafından kapatılmaya çalışıldığı Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, dava sürecine ilişkin Tele1’e konuştu.

Şaban Vatan, savcının olayı ört pas etme gayretinde olduğunu belirterek, ”Dosyanın savcısı değişmemelidir” dedi.

Vatan, HSK tarafından yapılan incelemeyi hatırlatarak, ”AKP Milletvekili Sabri Öztürk (kendisi aynı zamanda adalet komisyonundadır) bana telefonda, ‘HSK’nın sonucu şu Şaban Bey’ dedi. Olayın savcısının dosyadan uzaklaştırılarak tatbikatın devam etmesi, Adalet Bakanlığı makamına sunuldu ve aynı zamanda olayda delil karartan polislerin görevden uzaklaştırılarak soruşturma başlatılması İçişleri Bakanlığı makamına sunuldu” dedi.

Neredeyse beş ay olacak Sayın Bakan Beyler bu durumla ilgili bir adım atmadılar.” ifadelerini kullandı. 

Şaban Vatan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin devreye girerek olayı çözümsüz hale getirdiğini ifade etti. Olayın yaşandığı dönemde Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun kendisini tehdit ettiğini açıkladı.

Cinayeti araştırmak üzere Eynesil’e giden gazeteciler de gözaltına alınmıştı

Geçtiğimiz günlerde Rabia Naz Vatan cinayetini araştırmak üzere Giresun’un Eynesil ilçesine giden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl, gözaltına alınmıştı.

Canan Coşkun ve Kazım Kızıl’ın gözaltına alındığı haberini gazeteci Tunca Öğreten’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

TELE1’e konuşan gazetecilerin avukatı Rahman Güdük, gazetecilerin usulsüz bir şekilde odalarının aranarak gözaltına alındıklarını belirtti.

Avukat Rahman Güdük, gazetecilerin gözaltına alınma anlarını şöyle anlattı: ” Her ikisi de Eynesil öğretmen evinde kalıyorlardı. Arama kararıyla odaları arandı sonrasında üzerlerine kayıtlı kiralık araçlar da bu araç da arandı. Bu aramalar usulsüz şekilde yapıldı. Arama kararında şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi iddialar mevcut. Fakat dosyanın içeriğine bakıldığında böyle bir durum mevcut değil”

Rabia Naz davasını takip ederken gözaltına alınan gazetecilerin avukatı TELE1’e konuştu