‘Rabbim mahcup etmesin’ diyen Hilal Kaplan’ın ‘Mahcubiyet’ listesi

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 2:02 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 2:03 pm

 Yandaş Sabah yazarı Hilal Kaplan Öğüt TRT’nin yönetim kuruluna atanmasına tepkiler devam ediyor. Kaplan’ın sosyal medya hesabından “Rabbim mahcup etmesin” ifadeleri tepkileri artırdı.

Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yapan yandaş Hilal Kaplan ” 15 Temmuz’un yıldönümünde omuzlarımızdaki yük daha da arttı. Rabbim vazifemizi hakkıyla yapmayı nasip etsin. Görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. TRT’yi daha etkin ve güçlü bir yapıya kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Rabbim mahcup etmesin..” dedi.

Merdan Yanardağ: Hilal Kaplan siyasal İslamcı bir militandır

Gazeteci Atakan Sönmez kendisine ait sosyal medya hesabından Hilal Kaplan’ın sözlerini alıntılayarak “Rabbim mahçup etmesin demiş 🙂 sanki etse olacak. Bugüne kadar ki tüm varlığın mahcubiyet aslında ama sende mahçup olma duygusu yok” ifadelerini kullandı

GEÇMİŞTEKİ PAYLAŞIMLARI GÜNDEM OLDU

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, “Türk Bayrağı’nın adının değişmesini teklif eden; bebek katiline “öldürmeyi değil, yaşatmayı seçti” diyen, devleti “seri katil” ilan eden sözde gazeteci, bugün TRT yönetimine girdi. Türklüğe düşman birinin, Türk Milleti’nin vergileriyle maaşa bağlanması kadar daha ne acı olabilir?” ifadelerini kullandı. Koray Aydın’ın sözleri Hilal Kaplan’ın geçmişte attığı tweetleri gündeme getirdi.

Hilal Kaplan, TRT’den ne kadar maaş alacak?

FETÖ’YE ÖVGÜLER DİZDİ

HaberTürk canlı yayınına bağlanan Hilal Kaplan’ın gazeteci İsmail Saymaz‘ı ve programa katılanları FETÖ’cülükle suçlamsının ardından yayından kovulmuştu. Kaplan’ın yıllar önce Fethullah Gülen’i övdüğü görüntüler ortaya çıktı.

Hilal Kaplan dün akşam Haber Türk canlı yayınına bağlanarak programdaki konukları hedef almıştı. Programın sunucusu Hülya Hökenek ve gazeteci İsmail Saymaz’ı FETÖ ve PKK savunmakla suçlayan Kaplan yayından alındı. Kaplan’ın yıllar önce bir televizyon programında Gülen cemaati ile ilgili “İçinde aynı dine mensup olduğum için gurur duyduğum insanlar var” dediği ortaya çıktı.

Herkesi FETÖ’cü ilan eden Hilal Kaplan’ın Fethullah Gülen’e övgüler dizdiği ortaya çıktı

YANDAŞLIĞI DÜNYADA BİLE DUYULDU

ABD Başkanı Trump’ın gerçekleştirdiği basın toplantısına, Trump’ın yandaş Sabah yazarı Hilal Kaplan’a yönelik sorusu damga vurdu.

Trump’ın “Türkiye’den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen. Burada onlardan çok yok” demesi üzerine Erdoğan soru hakkını yandaş Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan’a verdi.

Trump da Hilal Kaplan’a “Başkan Erdoğan’a sorunuzu sorabilirsiniz. Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz? Türk hükümeti için çalışmıyor musunuz?” dedi. Kaplan, Trump’ın sorusuna “Ok” (peki) deyip gülerek geçiştirdi.

ABD’li gazeteci Jonathan Karl, Trump’ın, Erdoğan’a “Türkiye’den dostane bir gazeteciye söz verin” dediğinde, Lindsey Graham’ın kendisine dönüp “Başka türlüsü kalmadı” dediğini sosyal medya hesabından paylaştı.

HAKARETLER YAĞDIRDI

Hilal Kaplan, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından tepki gösteren sanatçı Şevval Sam’a hakaret etti.

Hilal Kaplan, Şevval Sam’a hakaret etti

 

İYİ PARTİLİ YILDIZ: NETFLİX OLSA İPTAL EDERDİM AMA…

Gazeteci Çağlar Tekin, kararı sosyal medya hesabından, “Pelikangillerden Hilal Kaplan… Koronaya karşı burnumuza tereyağı sürmek gibi cin fikirleri olan bir ablamız… Kendisi bu parlak zihni değerlendirilmiş Rejimin arpalık saydığı TRT’de…” diye eleştirirken, İYİ Partili Taylan Yıldız, “Netflix yönetim kuruluna @hilal_kaplan atansa üyeliğimi iptal ederim ama TRT üyeliğimi iptal edemiyorum. Yılda 100 TL veriyorum zorunlu. Siz de veriyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

Hilal Kaplan’ın TRT’ye atanmasına tepki yağdı!

Bir sosyal medya kullanıcısı çift maaşlara göndermede bulunarak, “Hilal Kaplan yeni maaşınızı tebrik ederim. Her maaş gönülden bir dua..” diye yazdı. Bir başka kullanıcı ise, Kaplan’ın eski ABD Başkanı Donald Trump’la yaşadığı diyaloğu hatırlatarak, “Amerika’nın gelmiş geçmiş en aptal en despot başkanının bile Hilal Kaplan’ın nasıl bir trol olduğunu anlamıştı. Şimdi o Trolü TRT’ye yönetim kurulu üyesi yapmışlar TRT’ye zorunlu olarak verdiğim verginin başta malum zat olmak üzere bunun gibilere zehir zıkkım HARAM olsun!” dedi.