Qualcomm, Snapdragon 778G adlı yonga setini duyurdu 

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 6:01 pm

6nm yonga setinin yakında cihazlarda görünmesi bekleniyor ve gelen bilgilere göre Realme’nin yonga setinden güç alan bir telefonu piyasaya süren ilk üreticilerden biri olacağını ortaya çıkardı.

Üretici tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre, Realme telefonun kod adı “Quicksilver” ve Realme, geliştirilmesinde Qualcomm ile kapsamlı bir çalışmaya girilmiş durumda.

Telefonun özellikleri bu noktada hala bir muamma ve tasarım da öyle. Yine de etkileyici özelliklere sahip olmasını bekliyoruz. Bu yonga setine sahip cihazın paralel olarak da diğer özelliklerinin de üst seviyelerde olması beklenirken fiyat olarak da biraz daha yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Snapdragon 778G

Snapdragon 778G, 2.4GHz’de saat hızına sahip Kryo 670 CPU (Cortex-A78) çekirdekli bir sekiz çekirdekli işlemcidir. Bir Adreno 642L GPU, bir Hexagon 770 AI Motoru ve bir Spectra 570L ISP’ye sahiptir. Yonga seti, FHD + ‘ya kadar çözünürlük ve 144Hz’e kadar yenileme hızlarına sahip ekranları destekleyecek.

MmWave ve Sub-6 ağları için destek sağlayan bir Snapdragon X53 modem var. Ayrıca SA ve NSA ağlarını da destekliyor. Qualcomm, en yüksek indirme hızının 3,3 Gbps’ye kadar çıktığını söylüyor. Çip, Qualcomm’un FastConnect 6700’ünün yanı sıra Wi-Fi 6E, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ve NavIC desteğine sahip. Qualcomm ayrıca aptX Adaptive Audio ve Snapdragon Sound Technology Suite için destek ekledi.

Apple Watch Series 7 render görüntüleri sızdı