Qualcomm oyun konsolu dikkatleri üzerine topluyor

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 6:20 pm

Oyuncuların merakla beklediği Qualcomm oyun konsolu sonunda açıklandı. İsmi Snapdragon G3x olan bu konsol bulut oyunlar için kullanıcılarla buluşuyor.

Cihazın kullanımı için çok fazla detay sunuldu. Bu detaylara bakıldığında güçlü bir rakip olduğunu tahmin etmek zor değil.

Duyurulan yeni konsol bilgisayar üzerinden oyun yayını yapılmasını sağlayacak. Ancak şimdilik geliştiriciler için sunulduğu ifade ediliyor. İlerleyen zamanlarda sadece geliştiriciler değil aynı zamanda herkesin kullanımına açılacak. Qualcomm ve razer bütün geliştiricilere bu cihazı açtı.

Qualcomm oyun konsolu

Yeni oyun konsolunun tanıtımı gerçekleşti ve bazı özellikleri ön plana çıktı. Mesela cihazın kendisi 120Hz’e kadar çalışabiliyor. Ayrıca 6,65 inçlik bir OLED ekran sunuyor. Nintendo switch gibi bir cihaz olduğu için TV’ye bağlanma imkanı var. Android işletim sistemi ile çalıştığını da belirtelim.

 

Bu oyun konsolunun arka kısmında havalandırma bulunuyor. Böylece cihazın çok fazla ısınmasının önüne geçilecek. Ayrıca gelişmiş dokunsallık ve dört yollu bir hoparlör yine cihazda yer alacak. Detaylar içerisinde dokunmatik ekran komutlarının düğmelere eşleştirildiği de var. Şirket dokunmatik ekran olmadan mobil oyun oynanmasını sağlıyor. Qualcomm oyun konsolu bu tür ek detaylarla kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Qualcomm 150W hızlı şarj için yeşil ışık yaktı

Batarya gücü 6000 mAh olan bu cihaz uzun bir süre kullanım sağlayacak. Yani saatlerce kullanımdan sonra bile bataryası dayanabilecek.