Qualcomm akıllı saatler için yonga üretecek

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 1:27 pm

Akıllı saat sektörü günden güne gelişirken, Qualcomm’un akıllı telefon pazarına gösterdiği ilgiyi akıllı saatlere göstermediği bir gerçek. Bu alanda kontrolü günden güne kaybettiğini fark eden Qualcomm ise bir şeyler için çok geç kalmadan harekete geçmenin peşinde.

 

Hatırlanacağı üzere Qualcomm’dan beklediği performansı göremeyen Samsung, Galaxy Watch 4 modelinde kendi geliştirdiği Exynos W920 yonga setini kullanmış ve bu hamlesiyle de gerçekten çok olumlu geri bildirimler almayı başarmıştı. Galaxy Watch 4’ü elinden kaçıran Qualcomm ise Galaxy Watch 5’de aynı şeyi yaşamak istemiyor.

 

Qualcomm

Amerikalı çip üreticisi tarafından paylaşılan 10 saniyelik bir videonun sonunda “bir şeyler gelecek” ibaresinin kullanıldığı görülürken, Qualcomm’a yakın kaynaklar bu videonun yeni bir akıllı saat işlemcisinin habercisi olduğunu söylüyor. Gerçekten de bir süredir gelen sızıntılar, şirketin akıllı saatler için geliştirilmiş yeni bir işlemci üzerinde çalıştığını ve bu işlemci sayesinde yeni nesil akıllı saatlerin hem performans hem de pil ömrü kategorilerinde çok önemli bir gelişim yaşatacağını gösteriyor.

 

Öte yandan Apple’ın neredeyse her yeni akıllı saat modelinde Wear OS’u tercih eden cihazlarla aradaki farkı açmaya başladığı da bir gerçek. Hatta bu durumun önüne geçebilmek için Google ve Samsung’un bir araya gelerek akıllı saat pazarında birlikte çalışmaya karar verdiklerini de hatırlatalım.

Star Trek: Lower Decks üçüncü sezonu için tarih verildi