Qualcomm, 4,5 milyar dolarlık satın alma gerçekleştirdi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:24 pm

 Bu yılın Temmuz ayında Veoneer, hisse başına 31.25$’lık bir teklifle kendisini Magna’ya satmayı kabul etmişti, ancak Qualcomm teklifini 800 milyon$ veya %18 daha fazlası için sundu.

Qualcomm’un 164.8 milyar dolarlık piyasa değerine kıyasla 25.3 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Magna, bir karşı teklif bile sunmadı. Veoneer, Magna’ya 110 milyon dolarlık bir “ayrılık ücreti” ödeyecek. Anlaşmanın önümüzdeki yıl kapanması bekleniyor.

SSW Partners, sensörler ve yazılım içeren gelişmiş bir sürücü yardım sistemi yığını olan Veoneer’in Arriver teknolojisini Qualcomm’a satacağını ve İsveçli şirketin diğer Tier 1 tedarikçi işlerini elinde tutacağını söyledi.

Qualcomm

Bu, Qualcomm için bu yılki ilk büyük satın alma değil. Ocak ayında Qualcomm, kendisini telekomünikasyon dışındaki pazarlarda kurmak için yüksek performanslı bilgi işlem başlangıcı Nuvia’yı 1,4 milyar dolara satın alma işlemini gerçekleştirmişti.

Akıllı telefonlar için yonga setleri ürettiği bilinen Qualcomm, telefonla ilgili yongaların ötesinde kâr için yeni yollar arıyor. Otomotiv teknolojisindeki ilerleme ve artan talep ile bu, şirket için birincil hedef gibi görünüyor.

Halihazırda araç içi iletişim ve bilgi-eğlence sistemlerine güç sağlayan çipler sağlıyor ve şimdi sürücü yardım teknolojisindeki erişimini genişletmeyi hedefliyor. Qualcomm, geçen yıl Arriver’ı oluşturmak için Veoneer ile ortaklık kurdu ve 2024’te yola çıkmayı hedefleyen sürüş teknolojisi geliştirmeye başladı.

Eski CIA ajanından Bitcoin açıklaması: Şaşırtıcı bilgiler verdi