Qualcomm 150W’lık hızlı şarj teknolojisi için ciddi adımlar atmaya başladı

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 3:13 pm

Qualcomm hızlı şarj olayını abarttı! Şu anda pazarın geneline baktığımızda en gelişmiş hızlı şarj teknolojisinin 120W’ı desteklediğini söyleyebiliriz. Realme ve Oppo gibi isimlerin 125W üzerine bazı çalışmaları mevcut fakat henüz bu telefonlar satışa sunulmuş değil.

Fakat önümüzdeki süreçte Qualcomm’un yeni yonga seti ile birlikte çıta bir tık daha yukarıya taşınmış olacak. Zira sızdırılan bilgilere göre Qualcomm’un önümüzdeki süreçte tanıtacağı yeni yonga setinin 150W hızlı şarjı destekleyeceği iddia ediliyor.

 

Qualcomm

Malum, bir üreticinin telefona belli miktarda hızlı şarj teknolojisi yerleştirebilmesi için bunun yonga seti tarafından da destekleniyor olması lazım. İşte Qualcomm yeni yongasında buna fırsat verecek.

Qualcomm Quick Charge 5 teknolojisi ile 4000 mAh bataryaya sahip bir telefonu şarj etmek 20 dakikadan daha az sürecek.

Telefonunuzu 5 dakika şarjda takılı tuttuğunuzda ise bataryanızın yarısına yakını dolmuş olacak. Bu gerçekten de muazzam bir teknoloji diyebiliriz.

Tekrardan hatırlatalım. Qualcomm yeni üst düzey yongası Snapdragon 8 Gen 1’i beklentileri tam olarak karşılamadı. Elbette bunda çip krizinde yaşanan sorunların da etkili olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak yeni nesil cihazlarda şarj süresinin öyle ya da böyle önemli oranda azalacağını umabiliriz.

Xiaomi 12 mini ile tanışın: İsminin mini olduğuna bakmayın işte konunun tüm detayları!