PYD ve Suriye 5 maddede anlaştı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 11:32 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 11:32 pm

Rusya’nın arabuluculuğu ile PYD ve Suriye Devleti’nin anlaşma sağladığı açıklanmıştı. 5 maddelik anlaşmanın detaylarını, Tele1 TV Ortadoğu editörü Ömer Ödemiş Ana Haber Bülteni’nde aktardı.

PYD ve Suriye Devleti anlaştı.  Suriye Ordusu, YPG kontrolündeki bölgelere girmeye başladı. Tele1 TV Ortadoğu Editörü Ömer Ödemiş, 5 maddelik anlaşmanın detaylarını Evren Özalkuş’un sunduğu Tele1 Ana Haber Bülteni’nde açıkladı.

Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın maddeleri şöyle:

1- SDG ve PYD kendini feshedecek.

2- YPG, Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin kuracağı 5. Orduya katılacak

3- PYD kontrolündeki bütün bölgeler (kentler ve köyler), Suriye yönetimine devredilecek

4- Suriye anayasasında Kürt kimliğini tanıyan düzenlemeler yapılacak

5- Sınır güvenliği, meşru Suriye Ordusu tarafından yapılacak

‘RUSYA ASKERİ HARCAMALARINI DÜŞÜRMEYİ PLANLIYOR’

Ömer Ödemiş’in ardından Ana Haber Bülteni’ne bağlanan Tele1 TV Moskova temsilcisi Mahir Esen ise Rusya’nın bütçe planlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Suriye devleti isterse eğer tabi askerimizi buradan çekeriz ifadesi vardı. Önümüzdeki 3 yıllık planlamasında Rusya’nın askeri giderlerinin düşürülmesi öngörülüyor. Bu resmi bir açıklama ve devlete yakın resmi gazetelerde de yer aldı. Yani Rusya Suriye başlığında Amerika ile IŞİD ile anlaşmış görülüyor ve yakın zamanda bu bölgede askeri bir çatışmanın aşamalı olarak düşeceğini öngörüyor ki önümüzdeki 3 yıllık bütçe planlamalarında askeri harcamalarını düşürmeyi planlıyor” dedi.