Putin’den dört bölge açıklaması

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 3:40 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 6:35 pm

Rus ordusunun Ukrayna’da kontrolü sağladığı Herson, Zaporijya,  Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki Rusya’ya katılmak için düzenlenen  referandumlardan ‘evet’ çıktı. Rusya Lideri Vladimir Putin, “Batı’ya duyurmak istiyorum o dört bölgedeki insanlar artık bizim vatandaşlarımız” dedi.

Rusya, 24 Şubat’ta başlattığı askeri operasyon ile Ukrayna’daki Herson, Zaporijya,  Donetsk ve Luhansk bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi. Dört bölgedeki Rusya’ya katılmak için düzenlenen referandumdan ‘evet’ oyunun çıkmasının ardından  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda açıklamalarda bulundu. Putin şunları dile getirdi:

“Sahada nasıl bu savaşın ilerlediğini görüyoruz. Rus askerleri aleyhine neler yapıldığını görüyoruz bu ne kadar devam edebilir. Duma’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’nde ile  Herson ve Zaporijya’da referandum yapıldı. Sandıktan çıkanlar ortada. Oradaki insanlar tercihlerini yaptılar. Oradaki insanlar herhangi bir şüpheye mahal bırakmadı.

“MİLYONLAR RUSYA’YI TERCİH ETTİ”

Herson, Zaporijya,  Donetsk ve Luhansk kararını verdi. Ve federal birlik bu sonuçlarını kabul edecektir. Dört yeni bölge kararını verdi çünkü görüldüğü üzere milyonların çok açık bir tercihidir. Çok haklı bir şekilde onların hakkı. BM Sözleşmesi’nin 1. maddesinde yazar. İnsanların kendi kaderini tayin hakkı.

Bu tarihsel bağlama dayanıyor bir kere hatırlatmak isterim.

Bizden önceki nesillerde her zaman Rusya’yı savunmuştur. Onlar büyük Rusya için savunmuşlardır. Büyükbabalarımız hep vatansever bir şekilde savaştılar.

Ukrayna’daki Nazi yapılanmasına karşı mücadeleyi hep birlikte izlediniz. Kendi kültürleri tarihleri kapsamında büyük mücadele veriyorlar.

Kiev rejiminin saldırıları sonucunda hayatlarını kaybedenler birçok etnik kökenden herkesi hatırlıyoruz.

Dört bölgede askeri mücadelede hayatını kaybedenleri büyük bir minnetle anıyoruz. onlar gerçek kahramanlar. Büyük Rusya’nın kahramanları.

“ANAVATANLARINA DÖNDÜLER”

Milyonlarca insan tercihlerini yaptılar. Bu nesilden nesile geçen büyük bir tarih. Bu duygular hiç kimse tarafından bozulamaz. Ve bu insanlar bizim birliğimiz için oy verdiler. Ortak gelecek için oy verdiler. Herkes o bölgelerde yaşayan herkes 91’de ayrılan anavatanlarında ayrılan insanlar milli birliğimiz için tercih kullandılar.

Devrimden sonra bizi bölen sınırlar vardı. 91’deki referanduma rağmen bizim büyük ülkemizi parçaladılar. Bunu sanki bir gerçek gibi sundular çocuklara tam olarak ne yaptıklarını bilmiyorlar ama bunun artık bir önemi yok. Sovyetler birliği artık yok. Geçmiş değiştirilemez bugünkü Rusya’nın buna ihtiyacı yok. Şunu söylemeliyim ki. Milyonların tercihinden daha kuvvetli bir şey olamaz Milyonlar Rusya’nın parçası olmak istiyorlar. Onlar geçmiş nesille birleşmek istiyorlar. Hakiki tarihsel anavatanlarına dönmek istiyorlar. Sekiz uzun yıldır Donbass’taki insanlar bombardıman altında soykırıma maruz kaldı. Orada Rusya’ya karşı nefret tohumları ekilmeye çalışıyorlar.

Dört bölgede ayrışılmış insanları kendi tercihlerini yaptılar. Batı’nın benim duymasını istiyorum dört bölgedeki insanlar artık bizim vatandaşımız .

“ARTIK KİEV MÜZAKARE MASASINA GELMELİ”

Biz Kiev Rejimime düşmanlığı kenara koyma çağrısı yaptık. Artık müzakere masasına gidilmeli. Çok kez söyledik. Dört bölgeyi tartışmayacağız. Karar verilmiştir. Bu karardan geri adım olamaz. Ve buradaki otoriteler bu kararı görmeliler. Ancak bu şekilde barışçıl bir çözüme ulaşabiliriz. Kendi ülkemizi bütün gücümüzle koruyacağız. Kendi insanımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Mahvolmuş okulları şehirleri fabrikaları yeniden yapacağız. Sosyal eğitim yardımlarını vereceğiz güvenlik tedbirlerini artıracağız.
Rusya’nın bütün vatandaşlarımız yönelik güvenliği artıracağız.

Sevgili anavatanımız. Arkadaşlar meslektaşlar. Ben bugünde operasyonlarda yer alanları hatırlatmak istiyorum. Gönüllü olanlara onların eşlerine çocuklarına seslenmek istiyorum

Düşman kimdir? Bize karşı savaşan kimdir. Dünyaya yeniden krize sokmaya çalışan kimdir. Böylece kendi gözleri ile insanlar görsün. Dünyayı böyle bir krize sürüklemek isteyenler kimler. Böylece onların maskelerini indirebilelim yüzleri görülsün

“90’LARDA RUSYA ÇÖKECEK DEDİLER”

91’de Batı “Rusya böyle bir şoktan sonra bir daha toparlanamaz” dedi. Çökmeye devam edecek dedi. Neredeyse oluyordu.Korkunç 90ları hatırlıyorsunuz. Rusya yeniden doğu daha da güçlendi. Ve böyle olunca nasıl yeniden saldırabilirim arayışına girdi. Farklı etnik grupları birbirine düşürme stratejisi tuttu. Rusya büyük ve doğal kaynakları zengin bir ülke. Başkalarına boyun eğmeyecek kadar güçlü.

Sizi parazit haline getirmeye getiren kolonyal sistem Rusya’yı zayıflatmaya çalıştı. Ve bu onların temel motifi size kolonya düzen ile diz çöktürmek

bağımsız geleneksel değerlerine sahip çıkanlara saldırıyorlar. Onlar için önemli olan ABD’nin egemenliğinin kabul edilmesi. Birçok ülkenin yöneticileri bunu gönüllü yapıyorlar. Bunu yapmayanlar zorla hizmetkar hala getiriyorlar. Olmayanları da mahvediyorlar. Sadece onların egemenliğini kabul etmeleri için çatışma alanı yaratıyorlar.

Batı’nın savaşı bir hibrit savaş. Özgür olmamızı istemiyorlar. Kolonileşmemizi köle olmamızı istiyorlar. Özgür düşünceye karşılar. Özgür düşünce özgür felsefe bunları istemiyorlar. Bizim iyi olmamız onlar için ciddi bir meydan okuma. Bizim gelişmemiz onlar için tehlike. Tekrar söylüyorum. Dünyayı domine etme planları çok kez Rusya’nın harika insanları tarafından engellendi. Bizim düşmanlarımız inanıyorlar ki kendi yaptıklarının sonuçlarına katlanmayacaklar ama bu doğru değil. Tüm anlaşmalar uluslararası anlaşmaların hepsi kenara koyup saygı göstermediler. Bizim liderlerimizin çoğu Batılı düşmanları dinleyip onlara inandılar. Ve bu da bugün büyük dünya düzenine denilen kuralları götürdüler.

Peki kim bu kuralları getirdi.  Tamamı iki yüzlü çifte standart kurallar. Rusya binlerce yıllık medeniyete dayanıyor. biz başkalarının koyduğu kurallarını kabul edecek değiliz.

Sözde birleşik batı bölünemez sınırlar diyorlar. peki onlara bu hakkı kim veriyor. bir yandan sınırlar dokunulmaz diyorlar. bir yandan insanların özgür iradesine saygı göstermiyorlar.

İfade özgürlüğü üzerine konuşma meşruiyetleri yok. batılı elitler sadece temel insan haklarını da inkar etmiyorlar dünyayı ikiye bölüyorlar. f

barbarlar ve otoriter rejimler kendilerine onlar kendi tarihlerinde hataların bakacaklarına başkalarını  suçluyorlar.

Kolonyol dominasyon Batı’nın orta çağda başlıyor

Hindistan’da  Amerika kıtasında yaşananlar. Çin’e karşı savaşlar. Afyon savaşları. Bütün milletleri uyuşturucu bağımlısı yaptılar etnik grupları soykırımdan geçirip insanları hayvan gibi avladılar.”

Rusya Ukrayna’daki iki bölgenin daha bağımsızlığını tanıdı