Putin ‘Yanıtımız sert olacak hainler cezalandırılacak’ dedi, sıkıyönetim ilan etti

Yayın tarihi: 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:14 am - Güncelleme: 24 Haziran 2023 Cumartesi 5:36 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in silahlı isyanıyla ilgili “Yanıtımız sert olacak hainler cezalandırılacak” dedi, “Lütfen bu hatadan dönün” diye seslendi. Rusya’da sıkıyönetim ilan edildi.

Rusya paralı asker grubu Wagner’in silahlı isyanıyla sarsılırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sert açıklamalarda bulundu, sıkıyönetim ilan etti.

Resmi belgelerin yer aldığı internet sayfasında yayınlanan belgeye göre, Putin, sıkıyönetim kurallarının ihlal edilmesi durumunda 30 gün gözaltı süresi öngören yasayı imzaladı.

Sputnik’in haberine göre, söz konusu yasayı ihlal edenlere 500 ila bin ruble para cezası veya 30 güne kadar tutuklama; yasayı ihlal eden görevli kişilere ise bin ila 2 bin ruble ceza ya da 30 güne kadar tutuklama verilmesi öngörülüyor. İhlalin bir araç kullanılarak işlenmesi halinde, araca yetkililer tarafından el konulması öngörülüyor. Ayrıca federal yürütme organları ve bölgelerdeki şubeleri, bölgelerdeki yürütme organları ve sıkıyönetimi sağlayan askeri komuta ve kontrol organlarının yetkilileri, sıkıyönetimi ihlal edenleri tutuklama hakkına sahip olacak.

Rusya’da darbe gerginliği! Tanklar, gönüllüler sokakta

“DIŞ DÜŞMANLARIMIZ BİRLİĞİMİZİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Wagner içinde hainler var diyen Putin’in açıklaması ise şu şekilde: “Şu an insanlarımızın güvenliği için mücadelemizi sürdürüyoruz. Rusya olarak kalmak adına savaşımızı sürdürüyoruz. Bizim bin yıllık tarihimiz var. Şu an kaderimiz kuruluyor. Şu an biz birlik içinde olmalıyız. Çünkü diğer her şey şu an kenara bırakılmalı. Hiçbir şey şu an bu kadar önemli değil. Dış düşmanlarımız her zayıflığımızı kullanarak bizim birliğimizi yok etmeye çalışıyor.

“BUGÜN KARŞIMIZDA OLAN TAM DA HAİNLİKTİR”

“Bizim askeri dostlarımız, bizim için şu an ayaktalar. Fakat 1917 senesini hatırlarsınız, 1. Dünya Savaşı zaferimizi çalmışlardı. Bize gerçekten büyük yıkımlar vermişti. Bizim ordumuzu yıkmıştı ve birçok toprağımızı kaybetmiştik. O zaman iç savaş başlamıştı. Ama bütün karı bizim düşmanlarımız kazanmıştı. Biz bunun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz. Biz bugün devletimiz olarak her türlü savunmaya hazırız. Bugün karşımızda olan tam da hainliktir. Tam da özel karları düşünen insanlarla yüz yüzeyiz.”

Rusya’da Wagner grubuna silahlı ayaklanma soruşturması! Prigojin: Sonuna kadar gideceğiz

“WAGNER’İN İÇİNDE HAİNLER VAR”

“Biz şu an askerlerimizi desteklemek istiyoruz çünkü biliyorsunuz aslında Wagner güçleri de Rusya için kendi hayatlarını veriyordu. Rusya’nın birliği için hayatını veriyordu. Ama şu an onların arasında hainler var. Şu an onlar silahlı isyanı, ayaklanmayı organize ettiler. Herhangi bir iç ayaklanma bizim için büyük bir darbedir. Rusya’ya bir darbedir. Halkımıza bir darbedir. Tabii ki bunun cezasını vereceğiz. Bunun cezası gerçekten çok ağır olacaktır. Bu silahlı isyanı organize eden her biri tabii ki cezasını alacak. Onlarla hem kanun önünde hem de halkımızın önünde cevabını vereceğiz. Herkes emrini aldı.”

“LÜTFEN BU HATADAN DÖNÜN”

“Size söz veriyorum elimden gelen her şeyi yapacağım. Yeter ki halkımın güveni sağlansın. Bizim halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını çekecek. Bu suçu işleyen herkese sesleniyorum: Lütfen bu hatadan dönün. Lütfen bu suçtan vazgeçin. Bizim için kutsal olan her şeyi savunabiliriz. Birlikte bu mücadelede zafer kazanırız. Daha güçlü olacağız.”

Wagner’in darbe girişimi akıllara SADAT’ı getirdi Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin TELE1’e anlattı