Putin sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 12:35 pm

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ulusa sesleniş konuşmasında “Savaşı başlatan taraf Batı’ydı, biz bu savaşı durdurmak için güç kullanıyoruz.” dedi.

Federal Meclis’e yönelik yıllık konuşmasıyla ulusa seslenen Putin, Ukrayna’daki durumu, ulusal ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

Putin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Savaşı başlatan taraf Batı’ydı, biz bu savaşı durdurmak için güç kullanıyoruz. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı’nın istediğiyse sınırsız hakimiyete sahip olmak.

Batı elitleri kendi hedeflerini gizlemiyorlar. Rusya’yı stratejik bir yenilgiye uğratmak istiyorlar. Bizi haritadan silmek, lokal bir çatışmayı küresel bir çatışma haline getirmeyi hedefliyorlar.

Rusya’yı savaş alanında yenemeyeceklerini biliyorlar bu yüzden özellikle gençlere yönelik yoğun bir enformasyon savaşı sürdürüyorlar.

Biz Ukrayna halkı ile savaşmıyoruz, Ukrayna, Batılı efendilerin esiri oldu. On yıllar boyunca Ukrayna’nın sanayisini yerle bir ettiler. Bu koşullarda paranın askeri operasyonlara ayrılması kolay hale geldi.

İnsanları harcanacak birer metaya çevirdiler. Bunun sorumluluğu tamamıyla Batılı elit kesimler ve Kiev rejimine aittir.

BATI UKRAYNA’YA ASKERİ YARDIM OLARAK 150 MİLYAR DOLAR HARCADI

Batı şimdiye dek Ukrayna’ya askeri yardım olarak 150 milyar dolar harcadı, Ukrayna’ya para akışının azaldığını da gözlemlemiyoruz. Cini şişeden çıkaranın Batı olduğunu dünyada kimse unutmuş değil.

Rusya ve Türkiye: Dost kara günde belli olur