Putin savaşın ardından ilk kez halkın karşısına çıktı

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 6:04 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 6:04 pm

Rusya lideri Putin, Ukrayna’ya operasyonun ardından ilk defa halkın karşısına çıktı, “Özel operasyonun amacı Rusça konuşanları soykırımdan kurtarmak” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova’da Kırım’ın ilhakının sekizinci yıl dönümünü kutlayan bir etkinlikte, Luzhiniki Stadyumu’nda toplanan on binlerce kişiye seslendi. Stadyum bayraklar ve ‘Z’ sembolüyle doldu.

Putin, Rusya’nın Ukrayna’daki “özel operasyonunu” övdü. Ukrayna’nın Donbas bölgesinde yaşayanlara blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini ileri süren Putin, “Bu insanların acılar ve soykırımdan kurtarılması, Donbas ve Ukrayna’da başlattığımız askeri operasyonların nedeni ve hedefidir” ifadelerini kullandı.

Putin, daha sonra kendisini alkışlayan kalabalığa “Rusya ileri!” diye seslendi.

CANLI YAYINLARDA 6 DAKİKALIK KESİNTİ

Putin’in konuşmasını Rusya’daki bütün televizyonlar canlı verdi. Canlı yayın esnasında Putin’in yaklaşık 6 dakikalık konuşmasının son saniyelerinde kesinti yaşandı. Konuşma tamamlanmadan programın konser kısmı ekranda belirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını ifade etti.

​​​​​​​https://tele1.com.tr/catismalar-devam-ederken-abd-yasayi-onayladi-iste-dakika-dakika-tum-gelismeler-585240/