Putin: Orta Doğu’dan gelen gönüllü savaşçılar Rusya için savaşacak

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 11:58 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 2:46 pm

Güvenlik konseyinin toplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yı Ukrayna’ya açık bir şekilde paralı asker göndermekle suçladı. Putin, Donbas ile ilgili emir vererek, Orta Doğu’dan gelen ve Rusya için savaşacak gönüllü savaçıların bölgeyee ulaştırılacağını açıkladı.

Rusya Lideri Vladimir Putin, güvenlik konseyindeki açıklamasında “Kiev rejiminin Batılı sponsorları, uluslararası hukuku göz ardı ederek Ukrayna’ya alenen paralı asker gönderiyor.” dedi. Ayrıca Putin Donbas’taki 2 ayrılıkçı cumhuriyete silah transferi önerisini destekledi. Ukrayna’da ele geçirilen Batı yapımı teçhizat, tank ve diğer askeri teçhizatın Donbas’a verileceğini de belirtti.

Kremlin’de Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yla bir araya gelen Putin, görüşmesinin basına açık kısmında yaptığı açıklamada, “Ukrayna konusundaki durum hakkında ve her şeyden önce, neredeyse her gün yapılan müzakerelerin şu anda nasıl ilerlediği hakkında sizi mutlaka bilgilendireceğim. Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin bana bildirdiğine göre bazı olumlu değişimler var. Tüm bunları size daha ayrıntılı olarak anlatacağım” dedi.

 

Cumhuriyetçi senatörler Biden’ın Ukrayna’ya savaş uçağı göndermesini istiyor