Putin, Kim Jong-Un görüşmesinde diplomatik kriz! Rus Bakanlar salondan çıkartıldı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 7:21 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 7:24 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 yıl sonra Kuzey Kore’ye gitmesi tüm dünyada gündem olmuştu. Putin ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’un görüşeceği salondan Rus yetkililerin çıkartılması tepki çekti. Kim Jong-Un salona girdikten sonra Rus yetkililer salona geri alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün 24 yıl sonra Kuzey Kore’ye giderek Kim Jong-un’la askeri ortaklık anlaşması imzalaması “Batı’ya karşı ittifak” yorumlarına yol açarken, Pyongyang’dan gelen görüntüler ziyarette yaşanan gergin dakikaları ortaya çıkardı.

Putin 24 yıl sonra Kuzey Kore’de!

RUS BAKANLAR SALONDAN ÇIKARTILDI

Kuzey Kore devlet televizyonu, aralarında Savunma Bakanı Andrey Belousov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve çok sayıda üst düzey Rus yetkilinin bulunduğu heyetin salona girdiği görüntüleri yayınladı. Heyet yerini aldıktan sonra Kuzey Koreli yetkililer odaya girerek “Durun” diyor ve Ruslardan odadan çıkmalarını istiyor.

Sıkı protokol kurallarıyla tanınan Kuzey Kore’de yetkililer, odaya önce liderleri Kim Jong-un’un gireceğini ve daha sonra Rus yetkilileri davet edeceğini söylüyor. “Saygıdeğer misafirler, lütfen” lobiye gidin” diyen Kuzey Koreli yetkiliye Rus heyetinden bir kişi “Neden? Artık odaya girdik. Bunu daha önce söylemeliydiniz” diye tepki gösteriyor.

 

Kaynak: TELE1