Putin: Erdoğan’ın görüşüne katılmıyorum

Yayın tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 11:00 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözü sorulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Erdoğan’a katılmıyorum, bu bir medeniyet krizi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e soruldu. Putin, Lavrov’dan farklı olarak Erdoğan’ın bu sözüne katılmadığını söyledi.

“Karşı karşıya olduğumuz kriz, kavramsal bir kriz, hatta medeniyet krizi” diyen Putin, “Fiiliyatta bu, insanın yeryüzündeki varlığını tanımlayan yaklaşım ve ilkelerin krizi. Bu durumda hangi yöne ilerleyeceğiz, nelerden vazgeçeceğiz, neleri gözden geçireceğiz veya düzelteceğiz? Asıl değerler için savaş gerektiğinden, onları tüm gücümüzle takip etmemiz gerektiğinden eminim” ifadelerini kullandı.

LAVROV ‘ERDOĞAN’A KATILIYORUM’ DEMİŞTİ

Erdoğan’ın bu sözleri sorulan Lavrov ise şöyle konuşmuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belagati iyi biliniyor. Farklı konularda özgür bir şekilde fikirlerini söylüyor. Ona katılıyorum. BMGK’nın beş daimi üyesinin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı konusunda onunla aynı fikirdeyim.”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Erdoğan’a katılıyorum