Putin: Batı bizi savaş alanında yenmek istiyorsa deneyebilir

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 1:50 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 1:50 am

Rusya Lideri Vladimir Putin, Donbass’ta ülkesinin “savaşla” yenilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapan Batılı devletlere cevap verdi. Putin, “Peki, ne söyleyebilirim? Buyursunlar denesinler” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya Donbass bölgesinden başlattığı askeri operasyon 24 Şubat’tan beri devam ediyor.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’daki fraksiyonların lideriyle görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın Rusya’yı Donbass’ta savaş alanında yenmeleri gerektiği yönünde açıklamaları ile ilgili konuştu.

Putin, “Bugün, bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz. Peki, ne söyleyebilirim? Buyursunlar denesinler. Batı’nın son Ukraynalıya kadar bizimle savaşmak istediğini artık çok duyduk. Bu, Ukrayna halkı için trajedi. Ama görünüşe bakılırsa her şey bu yönde ilerliyor” ifadesini kullandı.

“RUS EKONOMİSİ DÜŞÜNDÜKLERİNDEN SAĞLAM ÇIKTI”

Sputnik’in haberine göre; Putin, Batı’nın ekonomik yaptırımları sebebiyle Rusya’dan çekilen uluslararası şirketleri ilişkin olarak ‘Her şerde bir hayır vardır’ diyerek şunları dile getirdi:

“Ekonominin bazı sektörlerinde, bazı şirketlerin piyasamızdan çekilmesi iyi oldu. Rekabetin daha az olması kötü, ama iç rekabeti desteklememiz lazım. İç rekabet sağlanırsa mal kalitesi ve fiyatlar uygun seviyede olacak. Son zamanlarda olup biten her şey şunu gösteriyor ki, Rus ekonomisinin temeli, sınır ötesindeki bedhahların düşündüğünden çok daha sağlam çıktı” diye ekledi.”

Zelenski’den BM’ye çağrı: Rusya haklarından yoksun bırakılsın