Putin: ABD silahlı çatışmayı uzatmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 9:32 am - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 2:30 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Kiev’e çoklu fırlatma sistemleri tedarik etmesine yönelik açıklama yaptı. Putin, “Ek teslimat etrafındaki tüm bu yaygaranın bence tek amacı var: Silahlı çatışmayı mümkün olduğunca uzatmak” dedi.

Putin, Rossiya-1 devlet kanalına yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya çoklu roket sistemi tedarikinin hiçbir şetyi değiştirmediğini, Ukrayna ordusunun daha önceden bu tür Rus ve Sovyet yapımı Grad, Smerç, Uragan gibi çok namlulu roketatarlara sahip olduğunu söyledi.

Bunun yeni bir şey olmadığının ifade eden Rusya Devlet Başkanı, ABD ve diğer ülkelerden Ukrayna’ya yapılan bu tür silah teslimatlarının sadece Kiev’in askeri teçhizat kayıplarını telafi etmekle ilişkilendirilebileceğini söyledi.

“SİLAHLI ÇATIŞMAYI UZATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Putin, “Genel olarak ek teslimat etrafındaki tüm bu yaygaranın bence tek amacı var: Silahlı çatışmayı mümkün olduğunca uzatmak” dedi.

“UZUN MENZİLLİ FÜZELER SEVK EDİLİRSE HENÜZ VURMADIĞIMIZ NESNELERE SALDIRACAĞIZ”

Putin, “Eğer uzun menzilli füzeler sevk edilirse, o zaman bundan uygun sonuçlar çıkaracağız ve elimizde yeteri kadar bulunan imha araçlarını henüz vurmadığımız nesnelere saldırmak için kullanacağız.” diye konuştu.

Putin İlham Aliyev ile görüştü